aprilnummer


aprilnummer 1.0

in de maand april verschenen nummer van een tijdschrift
Ook wel gespeld als april-nummer.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een aprilnummer…

is een tijdschriftnummer

      Algemene voorbeelden


      Het aprilnummer van Inzicht is uit! In het openingsartikel van het nieuwe nummer wordt vooruitgeblikt op het symposium 'Openbaar onderwijs heeft (de) toekomst'.

      http://www.voo.nl/nieuws/Aprilnummer_Inzicht_is_uit,

      De prionentest, waaraan is meegewerkt door Nobelprijswinnaar Manfred Eigen, zou de gekkekoeienziekte bij levende dieren kunnen aantonen en duizend keer zo gevoelig zijn als alle huidige tests. Dit staat in de aprilnummer van het tijdschrift 'Spektrum der Wissenschaft'.

      Sp!ts,

      Het genadeloze artikel dat zijn ex-collega en theatercriticus Theo Offermans de dag voordien in het aprilnummer van De Antwerpse Scène had gepubliceerd had hem zo diep gekrenkt dat hij er ernstig over nadacht de planken voorgoed vaarwel te zeggen.

      Cargo, Patrick Conrad,

      In het aprilnummer van het Ingenieursblad wijt de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (KVIV) de daling van het aantal studenten aan een algemene aversie van de jeugd ten aanzien van techniek en technologie, het soms minder goede beeld van de ingenieur in de media en de niet meer absolute garantie op onmiddellijke tewerkstelling na lange en moeilijke studies.

      De Standaard,

      Vernieuwingen bieden wel altijd nieuwe kansen en uitdagingen. Jason Epstein, gewezen uitgeefdirecteur van Random House, heeft daar een prachtig stuk over geschreven in het aprilnummer 2000 van The New York Review of Books.

      Uitgeven in het digitale tijdperk; De oorlog om het electronische boek; Brugge 2002, Leo De Haes,

      In het aprilnummer van het feministische maandblad Opzij maakte de schrijfster Vonne van der Meer bekend dat zij kort geleden rooms-katholiek was geworden.

      De Standaard,

      Dit is een bekorte versie van de Kellendonklezing 1995 die Willem Jan Otten op 20 februari hield in Nijmegen. De tekst van de volledige lezing komt in het aprilnummer van Parmentier.

      NRC,

      Vorig jaar citeerde ik uit British Chess Magazine het bericht dat er een brandbom was geplaatst in de Moskouse flat van Jevgeni Bebtsjoek, voorzitter van een van de rivaliserende Russische schaakbonden [...]. In het aprilnummer van Chess geeft de Engelse meester Nigel Davies wat meer details.

      NRC,

      In het aprilnummer van Art in America staat over het werk en de opvattingen van Rem Koolhaas een beschouwing van Richard Vine, een doorwrocht artikel dat eigenlijk iedere in Schiphol geïnteresseerde Amsterdammer zou moeten lezen.

      NRC,