blogosfeer


blogosfeer 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

geheel van weblogs en bloggers en de onderlinge verbanden daartussen; wereld van weblogs en bloggers

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een blogosfeer…

is een geheel

  • [Deel] bestaat uit weblogs en bloggers en de onderlinge verbanden daartussen

    Algemene voorbeelden


    Intussen blijft het weblogfenomeen ongemeen populair. Volgens Technorati, de grootste zoekmachine voor weblogs, verdubbelt het aantal blogs elke zes maanden en die tendens duurt nog steeds voort. Gemiddeld komt er wereldwijd elke seconde een nieuwe weblog bij. In totaal heeft Technorati al 37,5 miljoen blogs geteld, waarvan iets meer dan de helft drie maanden na de start nog altijd actief is. Verrassend is dat niet het Engels maar het Japans de belangrijkste taal in de blogwereld is. Zowat 37 procent van de blogposts worden in het Japans geschreven tegenover 31 procent in het Engels en een kwart in het Chinees. Nog volgens de cijfers is het Nederlands op dit moment goed voor één procent van alle geposte berichten. Technorati heeft nog becijferd dat de blogosfeer vandaag zestig keer groter is dan drie jaar geleden.

    De Standaard,

    De blogosfeer ontwikkelt zich explosief. Zowel nationaal als internationaal werd er in de afgelopen dagen melding gemaakt van weer nieuwe indrukwekkende groeicijfers. Het aantal weblogs groeit nog steeds sterk en dat trekt van verschillende kanten aandacht. De Nederlandse media besteedden in de afgelopen dagen volop aandacht aan deze ontwikkeling. En in de markt zijn er geruchten over allerlei nieuwe bloginitiatieven. De booming blogosfeer.

    http://www.frankwatching.com/archive/2005/08/08/de-booming-blogosfeer/,

    De internettende senior was dan ook mateloos populair. Toen ze twee jaar geleden, op aandringen van haar kleinzoon, een blog begon, werd die meteen een wereldhit. Van Alaska tot China, iedereen wilde weten wat Lopez te vertellen had over de Francodagen, het gevaar van de Baskische afscheidingspolitiek en de lijdensweg van het ouder worden. Er volgde zelfs een ontmoeting met de Spaanse premier. De Spaanse Grande Dame van de blogosfeer noemde zichzelf de "oudste blogger ter wereld". Gisteren overleed ze.

    http://vorige.nrc.nl/buitenland/article2249330.ece/Grande_Dame_van_blogosfeer_overleden,

    Etymologie


    Aard herkomst leenwoord
    Vroegste datering 2003
    Periode opkomst 2006
    Brontaal (Amerikaans) Engels
    Vorm in brontaal blogosphere
    Betekenis in brontaal idem
    Datering in brontaal 1999
    Bedenker Brad L. Graham
    Benoemingsmotief Het woord blogosfeer is gevormd naar analogie van logosfeer.