botanist


botanist 1.0

iemand die zich voor zijn beroep bezighoudt met het onderzoek naar en de beschrijving van planten; botanicus; plantkundige

Semagram


Een botanist…

is een wetenschapper; is een persoon

   Algemene voorbeelden


   Thee is een groenblijvende plant uit de familie van de Camellia. Botanisten onderscheiden gewoonlijk drie nauw verwante soorten - thee uit China, Assam en Cambodja - die allemaal voor commerciële productie worden gebruikt.

   http://users.telenet.be/vdkkoffie/menu3.htm

   Zo zijn Fotografen bezig met mysterieuze, onzichtbare 'lijnen' in het landschap [...], en raken Botanisten zo ontroerd over zeldzame grasvarianten dat je ze voorlopig niet meer meekrijgt.

   NRC,

   Combinatiemogelijkheden


   met adjectief ervoor


   • de befaamde botanist

   De befaamde Antwerpse botanist Van Heurck vermelde in zijn flora omstreeks 1850 het voorkomen van de soort in Ekeren en omgeving.

   http://www.antwerpennoord.be/home/natuur/natuurgebieden/bospolder/indexk.html

   • een Spaanse botanist
   • een Zwitserse botanist

   In 1595 geeft de Zwitserse botanist en arts Gaspard Bauhin – wiens naam eponiemgewijs verbonden is met de klep tussen de dunne en dikke darm – de aardappel zijn wetenschappelijke naam, Solanum Tuberosum.

   http://www.zol.be/Internet/templates/zorgverl_zolarium.asp?id=425,

   Lagunaria patersonii. Beschrijving: behoort tot de grote familie van de Malva-achtigen. De naam is afkomstig van een Spaanse botanist Andres de Laguna.

   http://www.groengids.be/

   Woordfamilie


   Als deel van een afleiding


   • botaniste

   Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


   • etnobotanist