muziekblog


muziekblog 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

weblog met en over muziek; blog over muziek

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een muziekblog…

is een blog

  • [Onstoffelijke inhoud] is een blog met en over muziek

    Hoofdsemagram: blog


    Algemene voorbeelden


    Derdejaars student Musician 3.0 Remco Jacobs, verblijft op dit moment in Jordanië voor het project Syrious Mission van Merlijn van Twaalfhoven. Hij blogt hierover op het muziekblog.

    https://www.facebook.com/hku.utrechtsconservatorium/posts/616031685098921,

    Als je van alternatieve muziek houd, houd dan het blog nodata in de gaten… Een muziekblog met rapidshare linkjes naar nieuwe albums.

    http://www.herozero.nl/,

    Na bijna een jaar bloggen is Planet Trash van een enigszins richtingsloze muziekblog uitgegroeid naar wat steeds meer op een recensieblog is gaan lijken. Voor het komende jaar is de verwachting dat deze trend zich zal voortzetten. Ik heb het voornemen om meer aandacht te besteden aan de meer obscure [...] releases, maar ook over de nieuwe plaat van bijvoorbeeld The Strokes zal ik mijn al dan niet heldere licht laten schijnen.

    http://planettrash.nl/?p=december-2005,

    Op de muziekblog vind je informatie voor muzikanten, of je nu amateur of professional bent. En dan gaat het o.a. om: tips over bladmuziek op internet, digitale tools om muziek te maken of te noteren, een instrument leren bespelen.

    http://rosette.nu/content/muziekblog-bibliotheek-rotterdam

    Nummer van de Dag is een muziekblog. Iedere dag hebben wij, Gijs, Arja, Johan, Peter, Martijn en Gabriela, wel een nieuw favoriet nummer (ooit). Om die uitspraak kracht bij te zetten plaatsen we ze hier en vertellen we waarom. Op zondag bieden wij ruimte voor het favoriete nummer van een gastblogger.

    http://www.nummervandedag.nl/tag/live/#.VH2uK_4U-M8

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • coole muziekblogs

    Shuffler.fm is kort gezegd een internetradiostation dat het web afstruint naar coole muziekblogs en deze voor je afspeelt. Je kunt uit meer dan honderd genres kiezen – van indie en ska tot ambient en psychedelic rock – en ontdekt zo de laatste tracks die dj's en recensenten hebben gepost.

    http://www.zinmedia.nl/portfolio/jan_10/01.pdf,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Overige woordfamilieleden


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2001