pakkerd


pakkerd 1.0

omhelzing die meestal van een dikke kus vergezeld gaat

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een pakkerd…

is een aanraking

      Hoofdsemagram: kus


      Algemene voorbeelden


      De politie in Zeeland is op zoek naar een wielrenner die er kennelijk een gewoonte van maakt op straat vrouwen aan te spreken en vervolgens te kussen. Donderdag kreeg een vrouw in Goes een onverwachtse pakkerd van de fietser. De man sprak de vrouw even na twee uur op de 's Gravenpolderseweg aan en vroeg naar de weg. Daarna gaf hij haar een zoen en vroeg waar ze woonde.

      http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/1987957/2011/05/06/Kussende-wielrenner-in-Zeeland.dhtml,

      Gaël Monfils (ATP 7) heeft de tweede ronde van de US Open bereikt na een 7-6, 6-3 en 6-4 tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 57). Goed gespeeld van de Fransman, maar wat er zich net na de wedstrijd afspeelde, was veel straffer en leuker. Dimitrov wou Monfils tijdens de 'handshake' voluit op de mond kussen. Het zevende reekshoofd kon nog net zijn hoofd iets achteruit trekken om de pakkerd te vermijden.

      http://www.hln.be/hln/nl/1290/US-Open/article/detail/1312166/2011/08/31/Dimitrov-wil-Monfils-feliciteren-met-smakkerd-op-de-mond.dhtml,

      Wilt u op de andere wang nog een klap, of liever een pakkerd?

      http://martinvesseur.blogspot.nl/2010/11/wilt-u-op-de-andere-wang-nog-een-klap.html,

      Combinatiemogelijkheden


      met adjectief ervoor


      • een dikke pakkerd

      Shakira krijgt dikke pakkerd van orka Lolita [...]. Tijdens een bezoekje aan het park Sea World werd de blondine getrakteerd op een tongzoen van de orka Lolita.

      http://www.ad.nl/ad/nl/1002/Showbizz/article/detail/3292691/2012/07/27/Shakira-krijgt-dikke-pakkerd-van-orka-Lolita.dhtml,

      Je kunt bijvoorbeeld 'vrijen' met je lievelingstante als je nog klein bent, maar dan wordt er gewoon een dikke pakkerd bedoeld. Dan bedoel je dus eigenlijk knuffelen, hoewel het woord vrijen dan ook gebruikt kan worden.

      http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/relatie-en-huwelijk/61114-vrijen-hoe-vrij-je-romantisch.html

      • een flinke pakkerd

      Voor de foto kruipt Elsje (62) spontaan bij Henk (66) op schoot en geeft hem een flinke pakkerd. Met aan de ene kant de verlichte kerstoom en de knetterende open haard aan de andere kant, kunnen zij hun geluk niet op.

      http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/waterland/article13141383.ece/Weg-moet-weg-van-Henk-en-Elsje-Deurloo,

      Voor de geïnteresseerden is er een website op touw gezet voor Wilders, www.knuffelgeert.nl. Want alles wat hij nodig heeft volgens de islamitische organisaties, is een flinke dosis liefde. Door middel van deze website komt de hele wereld in de gelegenheid om Wilders eens een flinke pakkerd te geven. Want daar is de politicus echt hard aan toe.

      http://www.endandit.nl/regionaal/2008/01/23/meiden-van-halal-gaan-geert-wilders-knuffelen,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding