wijkblog


wijkblog 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme)

weblog met berichten over een bepaalde woonwijk; blog over een wijk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een wijkblog…

is een blog

  • [Gebruiker] wordt vooral gelezen door bewoners van die wijk
  • [Handelende persoon] wordt vaak gevuld met berichten door bewoners van die wijk
  • [Onstoffelijke inhoud] is een weblog met berichten over een bepaalde woonwijk; is een blog over een wijk

    Hoofdsemagram: blog


    Algemene voorbeelden


    Over mijn wijk is een project van een aantal fotografen en schrijvers die hun kijk op de wijk willen laten zien. Herkenbare verhalen en foto's worden geplaatst op het wijkblog en gedeeld met alle inwoners van Zoetermeer.

    http://www.nieuwszoetermeer.nl/2013/05/17/succesvol-wijkblog/,

    Heb jij een sterk gevoel bij de wijk of buurt (én de bewoners natuurlijk) waarin je woont? Als je beschikt over een beetje schrijversgevoel en jouw wijk of buurt meer en beter in beeld wilt brengen op internet. Surf dan snel naar http://www.mijnwijk.nl en meld je aan als wijkblogger. Registreren is helemaal gratis, per wijk kan er slechts één blogger actief zijn, dus hoe sneller je reageert des te groter de kans dat jij de wijkblog van jouw woonwijk kunt gaan beheren.

    http://074.startkabel.nl/forum/?replay=on&id=4&q=4&sub=1,

    Sinds 2004 kent het genre van de weblog een ware hoogbloei. Momenteel telt het internet enkele tientallen miljoenen blogs over de meest diverse thema's [...]. Een interessant subgenre is dat van de stadsblog, een blog waarop berichten worden geplaatst die betrekking hebben op gebeurtenissen en evenementen in een bepaalde stad [...]. Het subgenre van de wijkblog, een blog die in het teken staat van een welbepaalde wijk, ligt in het verlengde hiervan. Zo onderhouden de bewoners van de Gentse wijk, Sint-Amandsberg, een blog waarin ze een vergelijking maken wat betreft het uitzicht van wijk vroeger en nu. Ook in het Kiel, een wijk in Antwerpen, wordt een gelijkaardige blog gemaakt.

    http://www.bloggen.be/literaire_blogs/,

    In Nederland is de wijkblog uitermate populair. Zo biedt de website Mijn Wijk webruimte aan voor wie een blog rond zijn/haar wijk wil opzetten: "Op mijnwijk.nl vind je een bonte verzameling van weblogs die allemaal over een bepaalde woonwijk in Nederland gaan. Iedereen kan van de wijk waar hij of zij woont een weblog bijhouden. Geheel gratis!"

    http://www.bloggen.be/literaire_blogs/,

    Combinatiemogelijkheden


    met eigennaam


    Nu ik via de wijkblog Oosterheide zelf aan een aantal evenementen heb mogen meewerken, is mijn focus aan het veranderen. Dan zie ik soms al bij het horen van een idee voor een leuk evenement het mensenwerk voor me.

    http://peterdekock.nl/tag/wijkblog/,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2008