blessuretijd

blessuretijd 1.0

extra tijd die aan een wedstrijd wordt toegevoegd om de tijd die verloren is gegaan met het verzorgen van blessures en andere onderbrekingen (enigszins) te compenseren

Semagram (extra betekenisinformatie)

Blessuretijd…

is tijd

Algemene voorbeelden

Joost Kuhlmann mocht slechts de blessuretijd meemaken, volgens Verdonkschot 'omdat je het bij die lange nooit weet'.

Tot aan rust werd er fel gestreden doch deze faire wedstrijd was voor scheidsrechter Scheerder uit Zutphen, die een perfecte wedstrijd floot, geen aanleiding voor blessuretijd.

Combinatiemogelijkheden

als object bij een werkwoord

• blessuretijd bijtellen
      • blessuretijd bijtrekken
      • de blessuretijd volmaken

Dat hij zoveel blessuretijd bijtrok, vond ik bedenkelijk.

Meppeler Courant,

Zo trok scheidsrechter Slot in totaal een vijftien minuten blessuretijd bij de reguliere anderhalf uur, ging het IJsselmuider bijtertje Hans Roeland met een blessure aan zijn teen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek en kon de IJsselmuider verdediger Gerrit Holtland met een rode kaart naar de kleedkamer.

Kin [...] moest met een hoofdblessure het veld verlaten, zodat Genemuiden de vijf minuten blessuretijd met tien man moest volmaken.

Scheidsrechter J. Tjabringa uit Stiens zorgde tenslotte voor de uitsmijter van de middag door dertien minuten blessuretijd bij te tellen voor blessures die er nooit waren geweest.

in voorzetselgroep

• in (de) blessuretijd

De thuisclub was hierna enigzins van slag, maar in de blessuretijd van het eerste bedrijf viel alsnog de gelijkmaker.

De doelpunten vielen in de blessuretijd van zowel de eerste als de tweede helft.

Hoewel Marokko de aanval bleef zoeken, was het Saudi-Arabië dat in de blessuretijd van de eerste helft scoorde.

Dat Alfred Vrieling er in de blessuretijd nog 2-3 van maakte, na een prima combinatie tussen Henri Knipmeijer en Abe Wolting, telde slechts voor de statistiek.