boekenverkoop


boekenverkoop 1.0

verkoop van boeken; het verkopen van boeken, meestal door uitgeverijen en bedrijven via de boekwinkels en internet, soms ook door instellingen of particulieren die een deel van hun collectie boeken te koop aanbieden; ook: getal, percentage e.d. dat het aantal verkochte boeken aangeeft; boekenverkoopcijfer

Semagram (extra betekenisinformatie)


Boekenverkoop…

is verkoop

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de verkoop van boeken

    Algemene voorbeelden


    Het tij keerde na een reorganisatie waardoor Acco 1993 afsloot met een winst van 6,1 miljoen frank, een prestatie die in 1994 herhaald werd. De winststijging van de voorbije jaren werd bijna volledig gerealiseerd door de boekenverkoop.

    De Standaard,

    Free Record Shop loopt al jaren met plannen rond zich ook op de boekenverkoop te storten.

    De Telegraaf,

    Centrale Biblioteek Leuven kocht met een deel van de opbrengst van een recente boekenverkoop een unieke kollektie van 32 tekeningen uit de 17de en 18de eeuw.

    De Standaard,

    De Association of American Publishers (AAP) meldt dat e-books bij dertien deelnemende uitgevers nu 8,48 procent van de totale boekverkopen uitmaken.

    http://www.ereaders.nl/15071001_vs_ebooks_bijna_85_procent_van_totale_boekverkopen,

    Nieuwe markten Scholtens boort, als innovatief bedrijf, voortdurend nieuwe markten en formules aan om de boekenverkoop te stimuleren.

    http://www.scholtens.nl/

    De boekverkoop wil van jaar tot jaar wel eens schommelen, maar het aantal ontleningen en ontleners is het laatste decennium steevast gestegen.

    Cultuur is oorlog, Leo De Haes,

    Ari Doeser ziet verschillende voordelen voor de boekverkopers. "Zij krijgen het rentevoordeel op de bon tijdens de periode dat de consument de bon op zak houdt. En als de klant zijn of haar bon verliest of in de wasmachine doet, houdt hij het voordeel. Bovendien maakt de Boekverkopersbond promotie voor die ene bon en daar kunnen alle boekhandels van profiteren." Hij is er zeker van dat de bon de boekverkoop stimuleert.

    De Standaard,

    Alle boekenverkopen zijn deze week algemeen en gaan door in de Foyer.

    http://www.vek.be/index.php/activiteiten/boeken/4-boekenalgemeen/221-boekenverkopen-week-6

    Boekenclubs en boekenpostorderbedrijven waren goed voor een aandeel van 20 procent van de boekenverkoop.

    De Standaard,

    Verder is de collectie gesaneerd en gaat vanaf maandag 10 januari een boekverkoop van start van afgeschreven boeken en andere materialen, gedurende de openingsuren van de bibliotheek.

    Meppeler Courant,

    Succesauteurs zouden maar enkele seizoenen meegaan, aldus de auteur, maar wie de boekenverkoop volgt stelt vast dat juist gevestigde namen de verkoopslijsten blijven aanvoeren.

    http://www.liberales.be/cgi-bin/showframe.pl?boek,

    En misschien heeft de ontlezing en de tanende boekverkoop in Vlaanderen zelfs iets te maken met die falende boekenbon in Vlaanderen.

    De Standaard,

    Boekenverkoop in bibliotheek. Vanaf maandag kan men voor een koopje aan leuke vakantieboeken en CD's komen. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. De verkoop vindt plaats tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

    Meppeler Courant,

    België beschikt over een triest aantal records in verband met boeken: hier wordt het minst gelezen van heel Europa (even weinig als in Griekenland) en nochtans is het economisch niveau van België één van de hoogste van Europa; het diefstalpercentage is het hoogste in boekenwinkels (samen met de kledingswinkels); de winstmarges liggen het laagst bij de boekenverkoop. Het trieste resultaat van een enquête: slechts één boekhandel op twee maakt winst.

    http://home2.planetinternet.be/mariejev/lesbisch%20zijn/lesbische%20boekhandel.htm

    Net als in Engeland moeten de inkomsten van de Poëzieclub voor de ene helft uit ledencontributie en boekverkoop komen en voor de andere uit subsidies en sponsorgelden.

    NRC,

    Asterix leidt de boekenverkoop in Frankrijk met 3 miljoen albums van La Galère d'Asterix, gevolgd door Initiales B.B. en het boek van Danielle Mitterrand met een half miljoen.

    De Standaard,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • nachtelijke boekenverkoop

    "Van een nachtelijke opening hebben we maar afgezien, want de Vlaamse markt is toch niet te vergelijken met de Engelse of Duitse. Ook bij ons was even sprake om te stunten met een verkoop op middernacht," zegt Tim Staes van 't Oneindige Verhaal in Sint-Niklaas, "maar de Vlaming is niet het type om 's nachts in de rij aan te schuiven, laat staan voor een boek. Nachtelijke boekenverkoop is hier trouwens wettelijk niet toegelaten."

    http://www.gva.be/dossiers/-h/harrypotter/boekvier.asp,

    met adjectivisch voltooid deelwoord


    • gecentraliseerde boekenverkoop

    Ook de studentenkring (KHK) vervult een belangrijke taak bij de overgang van het secundair onderwijs naar de universiteit. Zij bevordert het contact met professoren en de academische overheid, organiseert onthaalsessies en begeleidingsgroepen alsook artistieke evenementen. Zij staat ook in voor een gecentraliseerde boekenverkoop waardoor de aankoopprijs van cursussen en vakspecifieke literatuur voordeliger wordt.

    http://www.ipem.ugent.be/musicologie/musicologie.html

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


    Overige woordfamilieleden