buurtsuper


buurtsuper 1.0

supermarkt - meestal relatief klein van oppervlakte en met een beperkt assortiment - die zich richt op klanten uit de onmiddellijke buurt van zijn vestigingsplaats

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een buurtsuper…

is een winkel

  • [Toepassingsgebied of bereik] richt zich op klanten uit de onmiddellijke buurt van zijn vestigingsplaats

    Algemene voorbeelden


    Welkom bij Annie en Leo's Buurtsuper. In onze supermarkt treft u een ruim assortiment, tegen een redelijke prijs. Eigen-merk artikelen tegen concurerende Aldi en Lidel prijzen. Wekelijks diverse aanbiedingen en we bezorgen de boodschappen als u dat wilt.

    http://www.anniesbuurtsuper.nl/

    De buurtsuper speciaal zet zijn opmars voort. Inmiddels zijn er vijftien winkels in kleine kernen verspreid over Nederland. De verwachting is dat er in 2008 ten minste vijftien winkels bijkomen. In totaal zullen dan 400 à 500 mensen met een beperking in deze buurtsupers werkzaam zijn. [...]. De buurtsupers voorzien in een grote behoefte. De mensen met een beperking hebben zinvol werk en nemen deel aan de samenleving. Verder krijgt de leefbaarheid van het dorp of de wijk een grote impuls. Het mes snijdt hier aan vele kanten: de dorpen, de supermarktketen, de gehandicapten en de zorg profiteren allemaal. De buurtsuper speciaal biedt tegenwicht aan de geluiden dat de buurtsupers in kleine kernen gedoemd zijn om te verdwijnen. Anders dan velen verwachten is de buurtsuper speciaal er niet alleen voor een 'kleine bovenlaag' van cliënten. De winkels zijn vormgegeven met faciliteiten en instrumenten waarover in principe alle zorginstellingen beschikken.

    http://www.zorgwelzijn.nl/web/show/id=111999/langid=43/contentid=13503,

    Albert Heijn XL, tweeënhalf keer groter dan een doorsnee buurtsuper, moet klanten uit de wijde omtrek lokken voor wekelijkse boodschappen.

    de Volkskrant,

    buurtsuper 1.1

    gebouw waarin een buurtsuper gevestigd is

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een buurtsuper…

    is een gebouw

        Algemene voorbeelden


        Een praatje maken met de caissière in de buurtsuper, waar ik wel twee keer per dag om een boodschap ga.

        Wat kijk je zorgelijk, schatje, Hermine Landvreugd,