cartoonkrant


cartoonkrant 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie)

krant met vooral cartoons erin

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een cartoonkrant…

is een krant; is een medium

  • [Onstoffelijke inhoud] bevat vooral cartoons

    Hoofdsemagram: krant


    Algemene voorbeelden


    De redactie van het Volksdagblad maakt wekelijks bijvoorbeeld een consumentenblad ('Markt', heet het) en een weekblad, dat je met enige goede wil misschien een cartoonkrant zou kunnen noemen, maar met meer recht ook gewoon een moppenblad.

    https://resolver.kb.nl/resolve?urn=ABCDDD:010820930:mpeg21:a0133,

    cartoonkrant 2.0

    (media, communicatie en telecommunicatie; neologisme)

    krant die een cartoon heeft geplaatst die ophef veroorzaakt, meestal omdat die door moslims als beledigend wordt ervaren

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een cartoonkrant…

    is een krant

    • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is een nieuwskrant; bevat minimaal één cartoon die heeft veroorzaakt

      Hoofdsemagram: krant


      Algemene voorbeelden


      Turkije onderzoekt 'cartoonkrant' Cumhuriyet. De openbaar aanklager in Turkije is een onderzoek gestart naar de krant Cumhuriyet, die gisteren meerdere cartoons van het Franse Charlie Hebdo plaatste. In de krant was onder meer de tekening van een huilende profeet Mohammed te zien. In totaal waren vier pagina's aan de cartoons gewijd.

      NOS Nieuws,

      Aftenposten.... was dat niet die cartoonkrant? Nou nog effe een cartoentje van een moskee, omringd door 4 forse fallus-symbolen..... en een imam die ze bezwerend toeroept "rustig"......... en "de moslims" zijn wéér woedend.

      http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-1336276-moslims-zesmaal-oververtegenwoordigd-in-oslose-verkrachtingsstatistieken.html,

      Aanslag Belg in Kopenhagen bedoeld voor 'cartoonkrant'? De man die de explosie veroorzaakte in een hotel in Kopenhagen heeft mogelijk de bedoeling gehad om een aanslag te plegen op de Deense krant Jyllands-Posten [...]. Jyllands-Posten publiceerde in 2005 12 karikaturen van de profeet Mohammed. Enkele maanden later braken grootschalige protesten uit in islamlanden, waarbij meer dan 150 personen om het leven kwamen.

      http://www.demorgen.be/buitenland/aanslag-belg-in-kopenhagen-bedoeld-voor-cartoonkrant-a1156443/,

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2007