foodbloggen


foodbloggen 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme. Vooral in zelfstandig gebruik en als bijvoeglijk naamwoord gebruikt tegenwoordig deelwoord aangetroffen.)

een foodweblog bijhouden; een foodblog hebben of daaraan bijdragen; bloggen over voedsel

Semagram (extra betekenisinformatie)


Foodbloggen…

is een activiteit

  • [Activiteit of handeling] is het bijhouden van een foodweblog; is het bijdragen aan of hebben van een foodblog; is bloggen over voedsel

    Algemene voorbeelden


    Een kleine twee weken geleden was ik geïnterviewd voor een speciale editie van het magazine dat over eten en drinken gaat. En dan mag de booming business van het foodbloggen niet ontbreken.

    http://www.eediete.nl/keuken/?p=377,

    Echt blauw ziet dit dipsausje natuurlijk niet, ik ben heus niet in de weer geweest met kleurstoffen. Maar er zit wel blauwe kaas in, vandaar de naam. Deze dipsaus is ontstaan door wat restjes uit de koelkast te mengen. Zodat het water me ook letterlijk in de mond kan lopen tijdens het foodbloggen. Kortom, een lekkere en gezonde snack!

    http://www.eediete.nl/keuken/?p=116,

    Ik foodblog pas een maand of 4 en het is maar 'voor de leuk'. Maar vind het toch leuk om te zien hoe het aantal bezoekers alleen maar stijgt.

    https://nl-nl.facebook.com/ellenkooktenbakt/photos/a.389987757804941.1073741828.350520638418320/389987327804984/,

    Combinatiemogelijkheden


    tegenwoordig deelwoord als adjectief gebruikt


    • een foodbloggende dochter

    Sinds kort weten we dat mijn moeder een glutenallergie heeft. Dit is niet niks. Heel haar dieet moet nu omgegooid worden en dit is nogal zoeken. Want gluten verschijnen ineens overal. Maar als foodbloggende dochter kan ik dit natuurlijk niet zomaar negeren. Dus ook ik ben voor mijn moeder op zoek gegaan naar glutenvrije recepten.

    http://mjamjam.nl/tag/chocolat/,

    • foodbloggende healthfreaks

    We gingen smoothies maken met allerlei verse producten en natuurlijk met het kokoswater als basis. Zeg 'smoothie' en wij zijn erbij. Dus daar zaten we, samen met allemaal andere gezellige en enthousiaste foodbloggende healthfreaks en we hebben het leuk gehad!

    http://www.degroenemeisjes.nl/tag/blender,

    • foodbloggende mensen

    Pakweg een half jaar geleden ontstond het idee. Het organiseren van een weekendje voor foodbloggers en andere eetlustigen, een mooie manier om elkaar eens in het echt te zien en te ontdekken wie er nu toch achter dat blog, Facebook- en/of Twitteraccount zit [...]. Op zoek naar een huis voor 16 personen. Een ideale stulp vond ik in Voorthuizen, op De Boshoek. Een onderkomen met twee (!!) keukens, dat vergemakkelijkte de beslissing aanzienlijk. Je laat 15 foodbloggende mensen toch niet aanklungelen in een kitchenette he.

    http://www.degroenemeisjes.nl/tag/bloggersevent,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2006