gastbloggen


gastbloggen 1.0

(neologisme. Vooral in zelfstandig gebruik en als bijvoeglijk naamwoord gebruikt tegenwoordig deelwoord aangetroffen.)

een gastweblog bijhouden; een gastblog hebben; bloggen als gast

Semagram (extra betekenisinformatie)


Gastbloggen…

is een activiteit

  • [Activiteit of handeling] is het bijhouden van een gastweblog; is het hebben van een gastblog; is het bloggen als gast

    Hoofdsemagram: bloggen


    Algemene voorbeelden


    Je ziet online tegenwoordig veel (zakelijke) bloggers voorbij komen die doen aan gastbloggen. Daarnaast zie ik zelf op Twitter ook regelmatig oproepen voor gastbloggers langskomen, en uiteraard kun je ook nog zelf op het idee komen om voor iemands blog een artikel te schrijven. In ieder geval zijn er meerdere opties om iets met gastbloggen te doen, of je het nu zelf voor iemand doet, of iemand anders het voor jou laat doen, alles is mogelijk.

    http://www.one4marketing.nl/blog/bid/185446/Gastbloggen-iets-voor-jou,

    Onze trots is bovendien terecht: Sioen heeft net een tweede CD uit. Ease your mind krijgt mooie kritieken en verkoopt als zoete broodjes, de single klimt gestaag naar de hoogste regionen van hitparades allerhande en de groep begint nu ook volop te touren. Tussen al deze drukte door heeft Frederik Sioen nog tijd gevonden om een weekje bij ons te gastbloggen, en wij verwelkomen hem dan ook op gepaste wijze met bloemen en enthousiast applaus.

    http://www.gentblogt.be/2005/03/21/sioen-gastblogger,

    Steeds meer mensen willen gaan gastbloggen. Maar als je het niet goed doet, kun je er beter niet aan beginnen. Ik schrijf inmiddels regelmatig gastblogs om mijzelf en mijn bedrijf meer onder de aandacht te brengen. Maar vaak hadden de artikelen niet de resultaten waar ik vooraf op had gehoopt.

    https://www.karelgeenen.nl/24/verspil-niet-je-tijd-met-gastbloggen/,

    Mijn laatste bijdrage aan Edwards blog. Mijn laatste bijdrage als gastschrijver. In de openbare commentsruimte zal ik mij vast & zeker blijven melden [...]. Het was een slopend maar prachtig avontuur [...]. Ik heb teksten geschreven die ik, als ik niet had gegastblogd, waarschijnlijk niet zou hebben geschreven.

    http://edwardvandevendel.blogspot.nl/2006/11/dag-kees.html,

    Ik gastblog bijna nooit, maar als iemand me vraagt voel ik me altijd wel vereerd en doe ik het dus wel.

    https://twitter.com/CajaArtemis/status/460842405215100929,

    Combinatiemogelijkheden


    tegenwoordig deelwoord als adjectief gebruikt


    • gastbloggende vrienden

    Ik kom tijd tekort. Ik wil veel te veel, kan als ik wil elke avond wel iets leuk doen, maar moet ook gewoon af en toe thuis zijn [...]. Het bloggen schiet er ook af en toe bij in. Mijn doel blijft om om de dag een blog te plaatsen, maar ik merk dat de laatste tijd het al vaker om de drie dagen werd. Gelukkig heb ik veel gastbloggende vrienden, waardoor ik af en toe een momentje rust kan pakken.

    http://www.duurt-lang.nl/tijd/,

    • gastbloggende geïnterviewden

    Jezelf opgeven voor een gastblog, een gastblog vragen bij iemand of een interview afspreken is bijna een taboe. Je wordt gewoon gevraagd en anders niet [...]. Er is in alle 41 keren maar een persoon geweest die mij zelf benaderd heeft. De rest van de gastbloggende geïnterviewden zeiden allemaal 'ja' na een verzoekje via email of twitter.

    http://www.met-k.com/2011/04/05/prangend/,

    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2005