reisindustrie


reisindustrie 1.0

geheel van de activiteiten waarbij grootschalig en bedrijfsmatig reizen worden aangeboden en in de accommodatie, het vervoer en de organisatie daarvoor wordt voorzien; deelgebied in de dienstverleningsbranche dat zich richt op het aanbieden van reizen en het voorzien in de accommodatie, het vervoer en de organisatie daarvoor; reisbranche

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een reisindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Activiteit of handeling] biedt reizen aan en voorziet in de accommodatie, het vervoer en de organisatie daarvoor

    Algemene voorbeelden


    Op een oppervlak van 150.000 m² zullen vertegenwoordigers uit alle takken van de reisindustrie aanwezig zijn, zoals touroperators, hotelondernemingen, organisaties voor vreemdelingenverkeer, reisbureaus, vervoersbedrijven, clubs en verenigingen.

    http://www.inter-ned.info/base/page/show_article.php?a=1114

    Terwijl andere sectoren in de reisindustrie - waaronder luchtvaartmaatschappijen, touroperators en reguliere hotelketens - hun commissie verlagen of zelfs op nul stellen, zet Worldhotels verdere stappen om de relatie met reisbureaus te intensiveren.

    http://www.opreisgids.nl/nieuws/5963/worldhotels-meer-commissie-en-dienstverlening-aan-reisagent.html,

    Wij hebben 20 jaar ervaring in de reisindustrie en weten wat onze gasten verwachten van een vakantie en de accommodatie. We hebben een groot bestand van eigenaars waar we al jaren lang mee samenwerken en kunnen u zo een mooi en verzorgd aanbod aanbieden.

    http://www.cyprus-vakantiehuizen.eu/,

    Als ergens elektronische handel aanslaat, dan is het wel in de reisindustrie. Onderzoeksbureau IDC verwacht dat er een e-reis segment ontstaat dat vliegtickets, autohuur en dergelijke in zich verenigt.

    http://www.travolon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=532:egypte-verschillende-spelers-in-de-reisindustrie-verschillende-standpunten-dat-is-volkomen-normaal-&catid=101:nederlands&Itemid=185,

    In het kader van de "Permanente vorming Toerisme" nodigen Marc Declercq, hoofd van de opleiding "Toerisme- en Recreatiemanagement" [...] en zijn docenten u, studenten, alumni, reisprofessionals en collega's van harte uit op het eerste debat van dit nieuwe jaar: "Media en communicatie in de reisindustrie vandaag".

    http://mechelen.lessius.eu/content/debat-media-en-communicatie-de-reisindustrie-vandaag,

    Vele niet-technologiebedrijven, zoals die in financiële, de kleinhandels-, en reisindustrieën, hebben significante informatietechnologiesystemen.

    http://www.multilingualarchive.com/ma/enwiki/nl/IT_service_management,

    reisindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de reisindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van bedrijven die reizen en voorzieningen daarvoor aanbieden

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een reisindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        Sinds maart is ook het aantal boekingen van zonvakanties naar de klassieke vakantielanden sterk teruggelopen. De reisindustrie hoopte in mei en juni een inhaalmanoeuvre te kunnen realiseren, maar het zonnige weer van de jongste weken is een echte spelbreker. De stroom boekingen komt niet op gang.

        De Standaard,

        Verder geldt ook bij ons een verbod op zakenreizen van en naar besmettingsgebieden. Dergelijke reisbeperkingen treffen de lokale reisindustrie in het hart.

        NRC,

        Ook worden de buitenlandse reisindustrieën betrokken bij het aantrekken van de nieuwe bezoekers.

        www.docstoc.com › Education › College › SAT,