speelgoedindustrie


speelgoedindustrie 1.0

geheel van economische activiteiten waarbij grootschalig en bedrijfsmatig speelgoed wordt geproduceerd; deelgebied in de industrie met als activiteit de vervaardiging van speelgoed; speelgoedproducerende industrie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een speelgoedindustrie…

is een industrie; is een geheel van activiteiten

  • [Product of vrucht] produceert speelgoed

    Algemene voorbeelden


    Na 1600 ontstaat er een speelgoedindustrie. Het speelgoed wordt in grote hoeveelheden gemaakt. De Duitse stad Neurenberg ontwikkelt zich tot het Europese centrum voor de handel in en productie van speelgoed.

    http://www.kinderwereld.net/

    Er wordt begonnen met de verkoop van de Beam Gun-series, waarin gebruik wordt gemaakt van opto-elektronica. Hiermee wordt voor het eerst in Japan elektronische technologie toegepast in de speelgoedindustrie.

    http://www.gamecore.nl/report.php?id=34

    Trekveren [...]. De kleine veren worden o.a. gebruikt in de elektronica en speelgoedindustrie terwijl de zware trekveren veelal in de landbouwindustrie gebruikt worden.

    http://1367.nl.all.biz/cat.php?oid=1815,

    speelgoedindustrie 1.1

    geheel van bedrijven die werkzaam zijn in de speelgoedindustrie, beschouwd in hun totaliteit als bedrijfstak of in een ander verband, bv. in hun gemeenschappelijke geografische ligging, in een bepaald marktsegment e.d.; geheel van speelgoedproducerende bedrijven

    Betekenisbetrekking


    metonymie
    Betrokken betekenissen 1.0 : 1.1

    Semagram (extra betekenisinformatie)


    Een speelgoedindustrie…

    is een industrie; is een geheel van bedrijven

        Algemene voorbeelden


        De internationale speelgoedindustrie heeft op een bijeenkomst in Brazilië een gedragscode aanvaard over de behandeling en de veiligheid van werknemers.

        De Standaard,

        De winstmarge wordt stelselmatig opgerekt door gebruik van goedkopere materialen van een lagere kwaliteit. De Chinese speelgoedindustrie is door deze praktijken steeds meer onder druk komen te staan.

        http://artofbasic.eu/nieuws/gearchiveerd-nieuws/7625.html,

        De Commissie onderhoudt nauwe contacten met de speelgoedindustrie en zal worden geïnformeerd over alle resultaten van het onderzoek van de werkgroep van de internationale raad van de speelgoedindustrieën (ICTI) over dit onderwerp.

        http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:91997E2474:NL:HTML,