vervaldag


vervaldag 1.0

vastgestelde, tussentijdse of laatste dag van een financiële overeenkomst of verplichting waarop het betreffende geldbedrag invorderbaar is of uitgekeerd wordt; dag waarop een schuld betaalbaar wordt, tussentijds of op de einddatum van de overeenkomst of verplichting

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een vervaldag…

is een dag; is een periode; is een tijd

  • [Tijd] valt op een vastgestelde dag, hetzij tussentijds of op de einddatum
  • [Object betroffen] heeft betrekking op een financiële verbintenis of verplichting
  • [Gevolg of resultaat] leidt tot invordering of uitkering van het betreffende geldbedrag

    Hoofdsemagram: dag


    Algemene voorbeelden


    Op het aanslagbiljet staan twee vervaldagen vermeld. Het is dus mogelijk het bedrag in twee termijnen te betalen. In dat geval moet op de eerste vervaldag in ieder geval de helft van het bedrag van de aanslag betaald zijn.

    http://www.iwbp.nl/zhew/index_zhew.html

    De staatsbon is een nieuw financieel product van de Schatkist. Het gaat om papier met vast inkomen dat op regelmatige tijdstippen wordt uitgegeven voor particuliere beleggers. Er komen drie soorten. De bon op 5 jaar, verlengbaar tot 7 jaar, heeft een vaste coupon voor 5 jaar. De houder kan de vervaldag met 2 jaar opschuiven tegen dezelfde rentevoet.

    De Standaard,

    Indien betaling van de factuur niet of niet volledig binnen de op de factuur vermelde termijn heeft plaatsgevonden, is de wederpartij van rechtswege in verzuim en vanaf de vervaldatum een rente verschuldigd van 2% boven het percentage van de alsdan geldende wettelijke rente. De rente wordt berekend over het nog openstaande bedrag, vanaf de vervaldag tot en met de dag der algehele voldoening, waarbij een gedeelte van de maand als volledige maand zal gelden.

    http://www.freelancevormgever.nl/voorwaarden.html

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • tussentijdse vervaldag

    De hernieuwde belangstelling mag voor een groot stuk op rekening worden geschreven van nieuwe, gesofistikeerde producten zoals de click-fondsen die de klanten bijvoorbeeld garanderen dat ze op de vervaldag minimum hun ingezet kapitaal terugkrijgen ook al bevindt de waarde van het fonds zich lager. Andere fondsen geven de belegger recht op wat op tussentijdse vervaldagen is verworven.

    De Standaard,

    met telwoord ervoor


    • de eerste vervaldag

    U hebt drie maanden de tijd om de aanslagen onroerendezaakbelastingen en hondenbelasting te betalen. Er zijn twee vervaldagen. De eerste vervaldag is één maand na de dagtekening van de aanslag. Dan moet u de helft van het verschuldigde bedrag hebben betaald. Als u dit op tijd hebt gedaan, krijgt u automatisch een nieuwe acceptgirokaart toegestuurd.

    http://www.deventer.nl/Frm/Frm-Welkom.html

    met voorzetselgroep


    • de vervaldag van de wissel
    • de vervaldag van het fonds

    Op de vervaldag van de wissel dient de klant rechtstreeks aan de bank te betalen. Betaalt de klant niet dan zal de bank zich richten tot diegene die het krediet heeft toegestaan.

    http://mineco.fgov.be/enterprises/vademecum/Vade10_nl-05.htm,

    Het rendement op de vervaldag van het fonds is gekoppeld aan de evolutie van een beursindex of van een aandelenkorf.

    http://www.abb-bvb.be/gen/downloads/ADbeleggingsinstrumenten.pdf,