voorlichtingsdag


voorlichtingsdag 1.0

bijeenkomst gedurende een dag of een ruim deel daarvan, georganiseerd om mensen vooraf te informeren en te adviseren over een toekomstige ontwikkeling of over de te volgen handelwijze of denkwijze bij zekere aangelegenheid van belang; dagbijeenkomst voor voorlichting

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een voorlichtingsdag…

is een bijeenkomst; is een activiteit

  • [Functie] dient om reeds vooraf te informeren over iets toekomstigs
  • [Tijd] vindt plaats in een dag of een ruim deel daarvan
  • [Werking of functionering] maakt gebruik van mondelinge voorlichting, mensen die vragen beantwoorden, stands, brochures en folders enz.
  • [Belanghebbende of begunstigde] wordt georganiseerd voor belangstellenden en belanghebbenden
  • [Handelende persoon] wordt ingericht door een initiatiefnemer, organisator, een instelling e.d.
  • [Onstoffelijke inhoud] stelt meestal een specifiek onderwerp aan de orde

Hoofdsemagram: dag


Algemene voorbeelden


Extra voorlichtingsdag BGT 21-09-11 [...]. Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu organiseert een extra voorlichtingsbijeenkomst samen met Geonovum. Tijdens deze bijeenkomst wordt het programma herhaald, dat al [...] in de maanden juni en juli is gepresenteerd.

http://www.e-overheid.nl/actueel/evenementen/intItem/extra-voorlichtingsdag-bgt/1282,

Voorlichtingsdag [...] 8 november 2013, 9.00 - 17.30 uur [...]. Wil je op één dag informatie krijgen over alle studies die jou interesseren, kom dan naar de Voorlichtingsdag van de Rijksuniversiteit Groningen op vrijdag 8 november 2013. Alle 47 bacheloropleidingen presenteren zich die dag in het centrum van Groningen.

http://www.rug.nl/news-and-events/events/open-days-introduction/voorlichtingsdag,

Via een antwoordformulier in de advertenties en de folders die ruim worden verspreid, kan de burger de brochure over het RSPV gratis bekomen. Wat het regionaal element betreft, zal men een informatiecampagne met voorlichtingsdagen organiseren in de verschillende provincies.

De Standaard,