wetswinkel


wetswinkel 1.0

instelling die gratis of tegen geringe vergoeding juridisch advies verstrekt aan minder draagkrachtige personen of groepen

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een wetswinkel…

is een instelling

      Algemene voorbeelden


      Een rechts- of wetswinkel is vaak verbonden aan een universiteit. In rechtswinkels werken meestal rechtenstudenten. Zij geven u een eerste juridisch advies en treden dus niet op als advocaat in een procedure. Het advies is meestal gratis, soms betaalt u een kleine vergoeding.

      http://www.socialezekerheid.nl/smartsite.dws?id=58769,

      Aan rechts- en wetswinkels zijn voor 2008, rekening houdend met hun activiteiten en financiële positie, onder bepaalde voorwaarden door de Raad voor Rechtsbijstand subsidies toegekend. De Raad acht het wenselijk om rechts- en wetswinkels voor 2009 opnieuw, onder onderstaande voorwaarden, enige financiële steun te verlenen.

      http://www.rvr.org/binaries/rbv-library/overig/subsidievoorwaarden-rechts--en-wetswinkels-2009.pdf,

      Het concept van de Rechtswinkels is afgeleid van de Engelse (en Amerikaanse) 'Lawshops'. Het Engelse woord 'law' kan, afhankelijk van de manier waarop het wordt gebruikt, vertaald worden als 'recht' of als 'wet'. Bij de oprichting van de diverse Rechtswinkels en Wetswinkels in Nederland heeft elk bestuur voor zich één van beide vertalingen gekozen. 'Rechtswinkel' en 'wetswinkels' zijn dus twee benamingen voor dezelfde vorm van rechtshulp.

      http://www.derechtswinkel.nl/page.php?7

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding