wijkbloggen


wijkbloggen 1.0

(media, communicatie en telecommunicatie; ICT; neologisme. Alleen in de infinitief en in zelfstandig gebruik aangetroffen.)

een wijkblog bijhouden; een wijkblog hebben of daaraan bijdragen; bloggen over een wijk

Semagram (extra betekenisinformatie)


Wijkbloggen…

is bloggen

  • [Activiteit of handeling] is het bijhouden van een wijkblog; is het hebben van of bijdragen aan een wijkblog; is bloggen over een wijk

    Hoofdsemagram: bloggen


    Algemene voorbeelden


    Wijkbloggen is een nieuw fenomeen dat door mijnwijk.nl is 'uitgevonden'. Noem het een elektronische ontmoetingsplek voor bewoners van een buurt of wijk op internet.

    http://www.vva-informatisering.nl/over-ons/nieuws?start=132,

    Ik heb een goede vakantie gehad en ben al weer begonnen met werken. Thuisblijvers hebben hier allemaal een vervroegde herfstvakantie gehad en ik stel me zo voor dat de échte herfstvakantie, in oktober, warmer, zonniger én droger zal uitvallen. Ik moet nog even warmlopen voor het wijkbloggen en daarom eerst even een toepasselijke archieffoto, gemaakt in een dokterspraktijk in de Hunze.

    http://beijumnieuws.blogspot.nl/2008/07/een-beetje-lui.html,

    Ondergetekende begint nu toch een beetje te twijfelen of hijzelf wel blogt voor z'n plezier, zoals hij wel eens verkondigt. Is hij niet uitsluitend op zoek naar sociale acceptatie? Een pseudo-intellectueel met een placebo-blogpil? Getuigt het van niveau om zo te wijkbloggen? Moet het z'n maatschappelijke status opkrikken?

    http://beijumnieuws.blogspot.nl/2013/03/n-pseudo-intellectuele-kunstenares-en.html,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding


    Etymologie


    Aard herkomst inheems woord
    Vroegste datering 2008