zaterdagkrant


zaterdagkrant 1.0

editie van een landelijk of regionaal dagblad die op zaterdag verschijnt, doorgaans met verschillende bijlagen, met meer puzzels, vacatures en advertenties dan gewoonlijk en veel dikker en daarom ook duurder dan die op de overige verschijningsdagen; zaterdagageditie

Algemene voorbeelden


Ik begrijp de heibel niet die bij sommigen ontstaan is omdat de krant nu op zaterdag 5 fr. duurder is. In Nederland kost de zaterdagkrant toch ook, en al veel langer, meer.

De Standaard,

Een vacature plaatsen op een grote vacaturesite heeft hetzelfde effect als een advertentie in de zaterdagkrant.

http://www.inframatch.nl/ONLINE/

Voordat we op reis gingen, vroegen sommigen ons al wat we dachten te gaan missen. Daarom is het, denken we, wel leuk om jullie een opsomming te geven, in willekeurige volgorde: Gezonde bruine boterhammen met kaas en tomaat, snufje zout en peper erop. Glas rode wijn, zak chips erbij en een spannende film op de buis bekijken. Op een regenachtige zondagmiddag REM, U2 of Adiemus luisteren en de zaterdagkrant helemaal uitpluizen.

http://www.gironet.nl/home/viru/980519.htm,

Al de magazines, bijlagen en supplementen en vooral de zaterdagkrant met haar bosverslindende hoeveelheid papier, het is van het goede teveel.

De Standaard,

'Het overwinnen van de bourgeoisie' is op dat ogenblik kennelijk geen vraagstuk waarvan bijvoorbeeld verwacht wordt dat de bourgeoisie er nog wat moeite mee zal hebben; het is een kwestie van tijd, en daarmee is over dat onderwerp in deze zaterdagkrant alles gezegd.

Betrekkelijke kleinigheden, H.J.A. Hofland,

Combinatiemogelijkheden


met adjectief ervoor


  • een dikke zaterdagkrant

Als we alle berichten over zaterdag optellen zouden moeiteloos twee, drie pagina's van een zondagse krant gevuld kunnen worden. Als we het sportnieuws van zaterdag en de eerste kunstrecensies van het weekeinde meenemen, ligt er al een volwaardig katern. Aangevuld met opinie, brieven, advertenties en eventueel een overschot van de nu wel erg dikke zaterdagkrant, is er dan op zondag een complete krant.

http://www.nrc.nl/krant/achteraf/artikel/1074838653827.html,

In de dikke zaterdagkrant stond een artikel over een veelbelovend politiek talent.

Mensen met een hobby, Désanne van Brederode,