keurmeesteres


keurmeesteres 1.0

vrouw die zich voor haar beroep of uit liefhebberij bezighoudt met keuringen, vooral van dieren, zoals honden en katten, maar ook wel van producten; vrouwelijke keurmeester

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een keurmeesteres…

is een persoon

  • [Geslacht] is een vrouw

    Algemene voorbeelden


    Toen het echtpaar van Raamsdonk elkaar met een kus feliciteerde vroeg een van de keurmeesteressen aan mevrouw van Raamsdonk of zij elkaar kenden. Haar antwoord luidde natuurlijk dat het haar man was, waarop de keurmeesteres zeer verbaasd reageerde. "Twee van zulke mooie honden en dan ook nog zo'n knappe man!"

    http://www.hbc-fransebulldog.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=60&Itemid=72,

    Het bleek dat een lieve keurmeesteres voor angstige katjes een opwindbare muis had meegenomen.

    http://www.ijssellandabessijnen.nl/IJsselland%20abessijnen%20verhalen.htm

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een Engelse keurmeesteres
    • een Zwitserse keurmeesteres

    Vele complimenten heb je gekregen van het publiek en de keurmeesters, waarvan twee bijzondere; één van Zwitserse keurmeesteres die je keurverslag afsloot met '… ein edles majestätisches Wesen' en één van een Engelse keurmeesteres die vond, dat je naam eigenlijk met 'Sir' Captain Moritz moest beginnen.

    http://www.captain-moritz.nl/moritz/shows.html,

    met voorzetselgroep


    Voorzetsel: van

    • keurmeesteres van mosselen
    • keurmeesteres van de Welsh Corgi Cardigan
    • keurmeesteres van de Welsh Corgi Pembroke

    Begeleid door een huldigingsleger van de prins keerde zij terug naar Rotterdam, waar ze haar betrekking als mosselkeurvrouw, keurmeesteres van mosselen bij de Mosseltrap op het eind van de Spaanschekade weer kon innemen.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaat_Mossel,

    Op 16 september 2000 houdt de Nederlandse Welsh Corgi Club haar jubileum-clubmatch omdat de vereniging 50 jaren bestaat. Twee oude dames (keurmeesters) worden uitgenodigd om te keuren, juist omdat zij van meet af aan bij de vereniging zijn betrokken. Het bestuur wijst de ene dame aan als keurmeesteres van de Welsh Corgi Cardigan en de andere dame als keurmeesteres van de Welsh Corgi Pembroke.

    http://labradornet.com/FokkersGazet/wijsheid.html

    met eigennaam


    Al meteen op onze eerste show scoorden we goed. "Wij brachten haar uit in de puppy class". De keurmeesteres Mevr. de Wilde gaf haar de term "veelbelovend" en maakte haar beste pup.

    http://www.pugsparadise.nl/Overons.htm

    Op de Internationale Hondenshow te Antwerpen (17.04.2011) won "I have a Dream van Thaborberg" (Cliff) het CAC-CACIB & BOB onder keurmeesteres Mevr. R. Noij uit Nederland, met deze overwinning werd Cliff definitief Belgisch kampioen.

    http://www.vanthaborberg.be/home,