ATM-kaart


ATM-kaart 1.0

((vooral) in Suriname)

van een pincode voorziene kaart, waarmee geld uit geldautomataen opgenomen kan worden en waarmee elektronisch betaald kan worden; pinpas; betaalkaart
ATM staat voor: Automated Teller Machine, een geldautomaat. Ook buiten Suriname wordt het woord wel gebruikt, vaak in letterlijke vertalingen vanuit het Engels.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een ATM-kaart…

is een pas

      Algemene voorbeelden


      Ter vergelijking in 2008, drie jaar na de introductie van het POS-systeem, werd voor ruim SRD 55.5 miljoen giraal betaalt. In 2009 steeg dit naar bijna 80 miljoen. Tot en met mei dit jaar betaalde de burger al voor SRD 52.6 miljoen aan boodschappen met de zogenoemde ATM-kaart.

      http://www.bnets.sr/voor-srd-112-miljoen-gepint-in-2010/,

      Hiervoor moesten de slachtoffers na diverse gesprekken met de bank een vrijwaringsverklaring in drievoud tekenen. In deze vrijwaringsverklaring vrijwaart de DSB-Bank zich van elke aansprakelijkheid ter zake het skimmen van de betreffende kaarten van de cliënten en de schade die zij dientengevolge hebben geleden. In diezelfde vrijwaringsverklaring staat verder vermeld dat de cliënten verklaren het bedrag terstond terug te geven aan de DSB-Bank indien mocht blijken dat er van enige strafbare handeling ter zake van haar ATM-kaart geen sprake is.

      http://www.korps-politie-suriname.com/nieuws/nieuwsbronnen%20nationaal/archief%20nieuwsbronnen%20nationaal/2010/2010-06-nieuwsbronnen/2010-06-nieuwsbronnen.htm,

      De spaarrekening van de Hakrinbank in SRD, USD en EURO is één met grote opnamevrijheid. Heeft u plotseling een noodsituatie en u heeft geld nodig, dan kunt u over uw geld beschikken en indien nodig met uw ATM-kaart geld van uw SRD spaarrekening opnemen.

      http://www.hakrinbank.com/website/page.asp?menuid=157

      Als girorekeninghouder van GODO kunt u geheel kosteloos uw ATM-kaart aanvragen. De girorekening is bij u ook bekend als de depositorekening.

      http://www.godo.sr/Journaal/Godo_journal_Februari_2011.PDF,

      Prepaid ATM is een prepaidkaart [...]. Zo kan het een online creditcard, debitcard, moneytransferkaart en ook een echte ATM-kaart zijn.

      http://www.allfreechips.com/nl/casino-banks/30/prepaidatm.html

      Hoe kunt u uw ATM-kaart gebruiken in Italië.

      http://www.prastiati.nl/hoe-kunt-u-uw-atm-kaart-te-gebruiken-in-italie.html,

      De bondkraag blijft op afstand en betreedt het huisje niet. Hij heeft waarschijnlijk geen ATM-kaart, zo weet de goeie van de mannen te melden. "You need it for the securitybutton".

      http://www.moviemeter.nl/film/82548/info/60,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen