Adek


Adek 1.0

afbeelding

Bron: Pvt pauline
( CC BY-SA 3.0 )

(wetenschap; onderwijs en opvoeding; (vooral) in Suriname)

Anton de Kom (Universiteit), de universiteit van Suriname, vernoemd naar de Surinaamse schrijver en verzetsheld Anton de Kom (1898-1995)
Ook afgekort tot Adekus.

Semagram (extra betekenisinformatie)


De Adek…

is een universiteit; is een instelling

  • [Plaats] is gevestigd in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname
  • [Tijd] is opgericht in 1966, ging in 1968 open en draagt sinds 1983 deze naam

    Algemene voorbeelden


    Het universiteitsbestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek) heeft bepaald dat de studielimieters niet worden ingeschreven. De stukken van deze studenten zijn geweigerd tijdens de herinschrijvingsperiode voor het collegejaar 2012/2013.

    http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/studielimieters-adek-niet-ingeschreven/,

    De Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adek) en de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) gaan samenwerken. Hiertoe hebben de Adek en de TAS gistermiddag een intentieverklaring getekend.

    http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/adek-en-tas-gaan-samenwerken/,

    De lakse houding van studenten is de reden dat sommige van hen de maximum gestelde periode voor hun studie overschrijden. Problemen op de academie zouden studenten er niet van mogen weerhouden de studie binnen de bepaalde tijd af te ronden. Deze mening van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit Suriname (ADEK) kwam vanavond duidelijk naar voren tijdens de ontmoeting met limieters in de congreshal.

    http://www.dwtonline.com/laatste-nieuws/2012/10/12/adek-verwijt-limieters-laksheid/,

    Monorath heeft inmiddels een spoedschrijven gestuurd richting DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons om haar in kennis te stellen over dit besluit van het bestuur. Monorath zegt dat 2.000 studenten zijn voorgedragen voor afschrijving. "Dit grote aantal geeft al aan dat er iets niet klopt op Adek. Zo een grote groep studenten kan nooit op zichzelf helemaal debet zijn hieraan."

    http://www.radio-suriname.nl/2-000-adek-studenten-ontvangen-afschrijvingsbrief/,

    In augustus zal een delegatie uit Gent een Memorandum of Understanding tekenen in Suriname. Hieruit zal een brede algemene samenwerking moeten voortvloeien tussen de Universiteit van Gent en de universiteit van Suriname (Adek), en het Natin, Celos en Adron.

    http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=7287:samenwerking-adek-en-universiteit-van-gent&catid=73:binnenland&Itemid=65,

    De Anton de Kom Universiteit (Adek) heeft vrijdag een Memorandum of Understanding (MOU) getekend met de Stanford University.

    http://www.nospang.net/index.php?option=com_content&view=article&id=17803%3Aadek-en-stanford-university-tekenen-mou&catid=73%3Abinnenland&Itemid=65,

    De Anton de Kom Universiteit (ADEK) komt niet voor in de tiende editie van de jaarlijkse mondiale ranglijst van universiteiten 2012, officieel Academic Ranking of World University (ARWU).

    http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=26495:adek-niet-op-lijst-beste-universiteiten-&catid=73:binnenland&Itemid=65,

    De Anton de Kom Universiteit (AdeK) komt niet voor in de tiende editie van de jaarlijkse mondiale ranglijst van universiteiten 2012, officieel Academic Ranking of World University (ARWU). Dat bericht vandaag, dinsdag 18 september 2012, de Times of Suriname.

    http://obsession-magazine.nl/?p=12940,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen