BOG


BOG 1.0

((vooral) in Suriname)

Bureau Openbare Gezondheidszorg, nationale organisatie die tot taak heeft de gezondheid van de inwoners van Suriname te bevorderen en te bewaken door controle, onderzoek en voorlichting

Semagram (extra betekenisinformatie)


Het BOG…

is een organisatie

  • [Doel of bestemming] heeft tot doel gezondheid van de inwoners van Suriname te bevorderen en te bewaken door controle, onderzoek en voorlichting
  • [Plaats] is gevestigd in Paramaribo
  • [Tijd] is onder de naam BOG actief sinds 1956 en is de opvolger van de uit 1927 daterende Dienst ter Bestrijding van Volks- en besmettelijke ziekten
  • [Organisatie en organisatiewijze] is een overheidsinstelling; is een nationaal instituut

Algemene voorbeelden


Het BOG is het nationale instituut in de preventieve gezondheidszorg dat zich concentreert op de bevordering en bewaking van de algemene gezondheid van een ieder in Suriname. Het verenigt hoogwaardige expertise en technologie op het gebied van de openbare gezondheidszorg ter preventie en controle van specifieke ziekten middels beleidsontwikkeling, epidemiologische surveillance, gezondheidsvoorlichting, onderzoek, laboratorium diagnostiek en publiek health interventie.

http://www.bogsur.sr/index.php/ct-menu-item-13,

BOG is in sinds 2013 begonnen met de vaccinatie tegen baarmoederhalskanker. Dit vaccin is bestemd voor alle meisjes van 9 t/m 13 jaar. Het vaccin voorkomt infectie met HPV (Humaan Papilloma Virus) dat een risico factor is voor baarmoederhalskanker.

http://www.bogsur.sr/,

Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) inspecteert niet alle gaarkeukens die eten bereiden voor de kinderen van de Naschoolse Opvang (NSO). Het BOG keurt de keukens waarvan het op de hoogte is. De NSO nieuwe stijl heeft een commissie in het leven geroepen waarin voedseldeskundigen zitting hebben en werken met de voorwaarden van het BOG.

https://nl-nl.facebook.com/DagbladSuriname/posts/641093619310583,

Het Bureau Openbare Gezondheidszorg, (BOG), viert vandaag zijn 86-jarig bestaan. "Elk jaar is er één van uitdagingen", merkt directeur Lesley Resida op. Als voorloper op de jaardag hield het gezondheidsinstituut in het voorbije weekend een informatiedag voor scholen in de omgeving.

http://www.bearingpointcaribbean.com/zelfstandige-bureau-openbare-gezondheidszorg-kan-meer-kader-aantrekken-in-suriname/,

Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) Suriname is niet tevreden over de houding die wordt aangenomen met betrekking tot het Zika-virus. Volgens Lesley Resida, directeur van het BOG, heerst er een nonchalante houding, terwijl mensen alert zouden moeten zijn. "Wij propaganderen niet dat mensen zich moeten laten controleren op het virus, maar ze kunnen zichzelf wel beschermen." Het BOG blijft doorgaan met aanbevelingen doen. De directeur noemt het vooral belangrijk dat mensen extra voorzichtig zijn als ze het vermoeden hebben dat ze zelf het Zika-virus hebben. "Juist dan kunnen ze het beste maatregelen treffen om het virus niet verder te verspreiden", aldus Resida.

http://dagbladdewest.com/2015/12/23/bog-niet-tevreden-over-onverschilligheid-voor-zika-virus/,

Prof. Dr. Baltus Oostburg leidde als arts en directeur van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) in Suriname de filariasis-, malaria- en bilharziacampagnes. Voor zijn onderzoek van infectueuze ziekten/parasitaire aandoeningen in Suriname, kreeg hij in 1988 in Nederland de Eijkman Medaille.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Baltus_Oostburg,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen