Barbadiaans


Barbadiaans 1.0

((vooral) in Suriname)

van Barbados; uit Barbados; in Barbados; behorend bij Barbados; kenmerkend voor Barbados

Algemene voorbeelden


Het Barbadiaans voetbalelftal is een team van voetballers die Barbados vertegenwoordigen bij internationale wedstrijden, zoals de (kwalificatie)wedstrijden voor het WK en de Caribbean Cup.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Barbadiaans_voetbalelftal

Van 14-16 november 2005 zal een handelsmissie van Barbados ons land bezoeken [...]. Op maandag 14 november wordt in de vergaderzaal van Hotel Krasnapolsky een seminar gehouden waar de Barbadiaanse missie zichzelf zal presenteren en waarbij van Surinaamse zijde ook uitleg zal worden gegeven omtrent de betrokken dienstensectoren in het land.

http://www.srananskoro.com/index.php?option=com_content&view=article&id=272:barbadiaans-surinaamse-handelsmissie&catid=20:nieuws&Itemid=9,

Het Crop Over festival is een uniek Barbadiaans festival ontstaan op de suikerrietplantages. Vroeger had elke plantage zijn eigen oogstfeest, met als decor de molens waar de eerste oogst werd verwerkt. Op het hoogtepunt van de suikerrietindustrie stonden er 500 windmolens op Barbados, (uiteraard) made in Holland.

http://www.villadarte.nl/notebook/party-like-rihanna-tijdens-crop-over-barbados,

Combinatiemogelijkheden


met werkwoord


  • Barbadiaans zijn

Ik ben Stacey, ben 18 jaar oud en woon al heel mijn leven in Rotterdam. De helft van mij is Nederlands en de andere helft Barbadiaans.

https://staceygabriella.wordpress.com/

Woordfamilie


Als deel van een afleiding