CD&V


CD&V 1.0

afbeelding

( Publiek domein )

(politiek en bestuur; (vooral) in België)

Christen-Democratisch en Vlaams, Belgische politieke partij met een christendemocratische signatuur, voor september 2001 bekend onder de naam Christelijke Volkspartij (CVP), die in 1945 werd opgericht

Semagram (extra betekenisinformatie)


Het CD&V…

is een politieke partij

   Algemene voorbeelden


   De CVP beseft dat ze dringend iets aan haar imago moet doen. Ze is sinds haar oprichting een beleidspartij geweest, en daardoor is haar profiel verbleekt. Voorzitter Stefaan De Clerck [...] beseft dit en zet een hele vernieuwingsoperatie op poten. Deze resulteert op 28 en 29 september in een groots opgezet vernieuwingscongres in Kortrijk. De partij neemt een nieuwe start en gaat voortaan als CD&V door het leven. Daarmee zegt ze duidelijk wat ze is: christen-democratisch en Vlaams. CD&V is een ideeënpartij waarin de "mens" centraal staat, en de inhoud het haalt van de vorm.

   http://www.cdenv.be/partij/historiek

   Al van bij de start van de regering Leterme I drong CD&V kamerfractievoorzitter Servais Verherstraeten aan op federale steun voor rol en de werking van het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) te Mol. Ook bij de regeringsverklaring eind november 2009 heeft premier Leterme (CD&V) uitdrukkelijk naar het Myrrha-project verwezen.

   http://www.cdenv.be/actua/nieuws/federale-steun-voor-myrrha,

   Premier Yves Leterme is bevreesd voor een open oorlog in zijn partij CD&V, nu steeds meer vraagtekens worden geplaatst bij de communicatie van minister van Overheidsbedrijven Inge Vervotte na de treinramp in Buizingen. In het debat over de treinramp wees Vervotte op de stopzetting van de implementatie van het automatisch treinstopsysteem. Zo kwam gewezen spoorbaas Etienne Schouppe in het vizier en dat dreigt de partij volgens De Tijd zuur op te breken.

   De Morgen,

   "Men gunt CD&V de hervorming van Justitie overduidelijk niet. De minister van Justitie probeert in het parlement en in de regering voortdurend aan de kar te trekken, maar sommigen blijven dwarsliggen. Dat is wraakroepend, maar die dwarsliggers mogen niet in hun opzet slagen." Dat zegt senator Tony Van Parys (CD&V) in een 'boodschap aan de minister van Justitie', zo schrijven de kranten van Corelio.

   http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1074821/2010/03/03/Men-gunt-CD-V-hervorming-van-Justitie-niet.dhtml,

   CD&V is boos op televisiepresentator Herman Van Molle. De presentator van 'De Canvascrack' deelde kotszakjes uit aan zijn kandidaten toen hij vijf vragen moest stellen over defensieminister Pieter De Crem van CD&V.

   http://www.tv-visie.be/nieuws/belgie/cdenv-woedend-op-herman-van-molle-met-filmpje_32003/,

   Als geen ander weten wij wat het is om verantwoordelijkheid op te nemen. CD&V heeft daarvoor de troeven in huis: een sterke visie, sterke mensen, een sterk programma. Ons Vlaams, Brussels en Europees programma biedt een antwoord op de vele uitdagingen en zorgen. Het moet van Vlaanderen een sociale, innovatieve en ecologisch duurzame topregio in Europa maken.

   http://www.cdenv.be/inhoud/verkiezingsprogramma/2009,

   Woordfamilie


   Als deel van een afleiding


   Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen