COA


COA 1.0

(politiek en bestuur; (vooral) in Nederland)

Centraal Orgaan opvang asielzoekers, als zelfstandig bestuursorgaan optredende organisatie die tot taak heeft asielzoekers te plaatsen en verzorgen en zonodig te begeleiden bij de terugkeer naar het land van herkomst

Semagram (extra betekenisinformatie)


Het COA…

is een organisatie

  • [Functie] heeft tot taak asielzoekers te plaatsen en verzorgen in opvanglocaties en zonodig te begeleiden bij terugkeer naar het land van herkomst
  • [Plaats] is gevestigd in Rijswijk
  • [Tijd] is in 1994 in het leven geroepen
  • [Bevoegdheid] is bevoegd tot het plaatsen en verzorgen van asielzoekers in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
  • [Organisatie en organisatiewijze] is een zelfstandig bestuursorgaan dat valt onder de verantwoordelijkheid van de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie

Algemene voorbeelden


COA staat voor Centraal Orgaan opvang asielzoekers. Wij zijn verantwoordelijk voor de opvang, begeleiding en uitstroom (uit de opvang) van asielzoekers in Nederland [...]. Het COA is een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) en valt onder de politieke verantwoordelijkheid van de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie (de heer mr. F. Teeven). Het COA legt verantwoording af aan dit ministerie.

http://www.coa.nl/nl/over-coa

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) was vorig jaar miljoenen kwijt aan leegstaande asielzoekerscentra. Volgens De Telegraaf ging het om zo'n 250 miljoen euro. Het COA kan dat niet bevestigen, maar zegt wel dat het gaat om een bedrag in die orde van grootte.

https://nos.nl/artikel/2210439-lege-asielzoekerscentra-kosten-coa-miljoenen.html,

In Nederlandse asielzoekerscentra zijn de eerste zes maanden van vorig jaar 2.741 (gewelds)incidenten geregistreerd [...]. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), die de Volkskrant verkreeg na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB).

de Volkskrant,

Om het signaal 'niet toelaten betekent terugkeren' sterker af te geven zullen de huidige opvangvoorzieningen van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) worden opgesplitst in twee soorten locaties voor twee verschillende categorieën asielzoekers. Er komen oriëntatielocaties en terugkeerlocaties.

Staatscourant,

In september keurde het College van burgemeester en wethouders de conceptovereenkomst tussen het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en de gemeente Uden goed. Naar aanleiding hiervan is de conceptovereenkomst voor reacties voorgelegd aan de overleggroep omwonenden en het COA.

http://www.kliknieuws.nl/default.asp?ID=F1393E2D-D1D5-4948-8AF9-EDA990FF7082,

De op non-actief gestelde bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) Nurten Albayrak stapt naar de rechter. In een kort geding eist ze opheffing van haar schorsing. Dat heeft haar advocaat Anita Verbeek gisteren gezegd.

http://www.nrc.nl/handelsblad/van/2011/oktober/08/coa-voorzitter-albayrak-vecht-haar-schorsing-aan-12039125,

Eind december maakte het COA bekend dat er geen asielzoekerscentrum in Mooi Gaasterland in Rijs komt, nadat er vanuit de regio veel verzet tegen het plan kwam.

http://www.omropfryslan.nl/nieuws/eigenaar-mooi-gaasterland-stuurt-schadeclaim-naar-het-coa,

Volgens het COA kwamen er afgelopen jaar bijna 34.000 nieuwe asielaanvragen binnen.

De Telegraaf,

De Vereniging Vluchtelingenwerk is verbaasd over de prognose van Justitie. De organisatie wijst, net als de Centrale Opvang Asielzoekers (COA), op de grote aantallen asielzoekers die zich de afgelopen dagen in Nederland hebben gemeld. Zo kwamen er volgens Vluchtelingenwerk maandag in Nederland vijfhonderd personen met een asielaanvraag binnen.

NRC,

De opvanglocaties van het COA liggen verspreid over het hele land. Elke locatie is weer anders. Bewoners wonen in voormalige kloosters (Heerlen, Baexem) of kazernes (Grave, Gilze), soms in caravans (Sint Annaparochie) of semipermanente woonunits (Goes, Emmen). Soms staat een asielzoekerscentrum midden in het bos (Oisterwijk), soms midden in de stad (Utrecht) of juist in een dorp (Echt).

http://www.coa.nl/nl/over-coa/coa-locaties

De gemeente pleitte er bij het COA voor om de tijdelijke huisvesting niet in de zomermaanden te laten plaatsvinden.

Meppeler Courant,

Omwonenden van asielzoekerscentrum Martinihof aan de Van Houtenlaan hebben de afgelopen tijd veel hinder gehad van geluidsoverlast. Het lawaai werd vooral veroorzaakt door bewoners die op brommers rondreden. Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) in Groningen betreurt de overlast. Een woordvoerster stelt dat de overlast inmiddels voor een groot deel is weggenomen.

Dagblad van het Noorden,

Op de incidentenlijst van het COA zijn 46 categorieën opgenomen. Die variëren van onacceptabel gedrag (461 keer) tot het niet schoonhouden van de eigen leefomgeving (173 keer). Verder waren er onder meer 58 vermissingen, 23 hongerstakingen en was er 10 keer het vermoeden van mensenhandel.

de Volkskrant,

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


COA 2.0

(ICT)

Certificate of Authenticity, (Engels) bewijs van echtheid, in de citaten bestaande uit een etiket waarmee aangetoond wordt dat software werkelijk afkomstig is van Microsoft Windows

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een COA…

is een label

  • [Functie] dient als bewijs van echtheid

    Algemene voorbeelden


    Een Certificate of Authenticity (COA) (certificaat van echtheid) is een etiket dat u en uw klanten helpt om echte Microsoft Windows-software te identificeren. Zonder dit certificaat beschikken uw klanten niet over een wettelijke licentie om hun Windows-software uit te voeren.

    http://www.microsoft.com/OEM/nl/licensing/antipiracy/Pages/COA_hologram.aspx#fbid=1q3T8NpQOMT

    Als u aanbiedingen krijgt voor COA's als losstaande items, dient u zich er bewust van te zijn dat deze aanbiedingen uiterst verdacht zijn, en u en uw klanten bloot kunnen stellen aan risico's. Als u het slachtoffer wordt van losstaande COA's, is dit geldverspilling en zullen uw klanten geen wettelijke licentie hebben om hun software te gebruiken.

    http://www.microsoft.com/OEM/nl/licensing/antipiracy/Pages/COA_hologram.aspx#fbid=1q3T8NpQOMT

    Het COA bevindt zich gewoonlijk op de behuizing van de computer of, bij bepaalde nieuwere laptops, in het batterijcompartiment.

    http://www.microsoft.com/OEM/nl/licensing/antipiracy/Pages/COA_hologram.aspx#fbid=1q3T8NpQOMT

    Door de Anti-Counterfeiting Act van 2003 (VS), die is goedgekeurd op 24 december 2004, is het een misdaad om losstaande COA-labels te distribueren. Voor oneerlijke wederverkopers levert het illegaal distribueren van losstaande COA's nu een aanzienlijk risico op.

    http://www.microsoft.com/OEM/nl/licensing/antipiracy/Pages/COA_hologram.aspx#fbid=1q3T8NpQOMT

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen