CvdM


CvdM 1.0

(politiek en bestuur; media, communicatie en telecommunicatie; (vooral) in Nederland)

Commissariaat voor de Media, beslissingsbevoegd overheidsorgaan dat erop toeziet dat Nederlandse radio- en televisieomroepen en in Nederland gevestigde zenders de Mediawet naleven en verder als voornaamste taak heeft toe te zien op handhaving van de Wet op de vaste boekenprijs

Semagram (extra betekenisinformatie)


Het CvdM…

is een overheidsorgaan; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      Stichting Moslim Omroep Nederland (SMON) heeft van het Commissariaat voor de Media (CvdM) de nieuwe zendmachtiging gekregen voor de hoofdstroom islam. De vergunning gaat in september 2010 in en geldt voor vijf jaar.

      de Volkskrant,

      Vroeger was een van de belangrijkste taken van het Commissariaat voor de Media om toezicht te houden op de scheiding tussen redactionele informatie en commercie, zoals deze is vastgelegd in de wet. De voorzitter van het CvdM, L. van der Meulen, vindt echter dat het internet zichzelf maar moet reguleren. Voor het CvdM hoeft het internet niet wettelijk geregeld te worden.

      http://www.pscw.uva.nl/sociosite/websoc/zoeken.html,

      Het Commissariaat voor de Media (CvdM) vindt dat het kabinet moet overwegen commerciële omroepen financiële prikkels te geven om hun programmering te verbeteren.

      ANP,

      Het CVDM heeft de gang van zaken bij de Wereldomroep op de Antillen laten onderzoeken door accountantskantoor Mazars. Uit het eindrapport blijkt dat de Wereldomroep [...] een NV heeft opgericht, Centrale Noord, die [...] zou gaan samenwerken met de lokale energieleverancier WEB. Centrale Noord zou niet alleen energie leveren aan derden, maar is tevens in het leven geroepen om brandstofheffingen te voorkomen. Hiermee zou de omroep geld genereren om uitzendingen te bekostigen.

      http://www.radiofreak.nl/nieuwsartikel.php?id=1070753511,

      De Mediawet [...] bepaalt zelf waaraan publieke omroepen moeten voldoen. Een publieke omroep is bijvoorbeeld verplicht 50% van zijn zendtijd te besteden aan informatie, cultuur en educatie (ICE). Het toezicht op de publieke omroepen is ook bij deze wet geregeld en opgedragen aan het Commissariaat voor de Media (CvdM).

      http://www.slor.nl/download/Nota%20Mediabeleid%20Gemeente%20Rotterdam%20def.versie.pdf

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen