EK-finale


EK-finale 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

finale van een Europees Kampioenschap (EK)

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een EK-finale…

is een finale

 • [Toepassingsgebied of bereik] wordt gespeeld in het kader van een Europees Kampioenschap (EK)

  Hoofdsemagram: finale


  Algemene voorbeelden


  De 16-jarige zwemster Sharon van Rouwendaal heeft haar debuut bij een EK-finale afgesloten op de vijfde plaats. Het talent tikte in de eindstrijd van de 200 meter rugslag na 2.11,56 aan.

  http://www.ed.nl/sport/7107555/Van-Rouwendaal-vijfde-in-EK-finale-200m-rug.ece,

  Vrijdagavond werd bekend dat de EK-finale van 1988 gekozen is tot hèt mooiste Studio Sport-moment uit de geschiedenis. Het 'goede stel' van Rinus Michels kreeg bijna 20% van de stemmen.

  http://nos.nl/artikel/120331-ek-1988-uitgeroepen-tot-het-moment.html,

  Roberto Rosetti is als scheidsrechter van de EK-finale aangesteld. De Europese bond UEFA kende de 41-jarige Italiaan eerder ook de openingswedstrijd tussen Zwitserland en Italië toe.

  http://ek2008.nos.nl/nieuws/artikel/ID/tcm:45-389062/title/rosetti-arbiter-ek-finale,

  Kan Ellen van Langen nog meer blessures aan [...]?. Het feit dat ze niet kon starten bij de EK in Helsinki veroorzaakte een fikse dreun. Vijf dagen voor de start van het toernooi raakte ze geblesseerd na een onschuldig bosloopje. Ze reisde nog wel naar Finland, maar moest ter plekke al snel concluderen dat het een kansloze situatie was. Met woede en ongeloof bekeek ze thuis voor de televisie de EK-finale op de 800 meter, haar finale.

  NRC,

  Liverpool wil de Tsjechische middenvelder Patrik Berger van Borussia Dortmund overnemen. De 22-jarige Berger, die de EK-finale speelde tegen Duitsland, kwam al tot een akkoord met de Engelse club.

  De Standaard,

  De diplomatieke verhoudingen tussen Italië en Nederland staan op scherp. Sinds de EK-finale in Rotterdam van afgelopen zondag verhouden de Azzurri en de Tulipani zich als water en vuur.

  De Telegraaf,

  Vorige week nog lanceerde Antwerp-doelman Klak de Rouches ongewild naar de volle pot, om niet te spreken van het keepersleed voor Michel Preud'homme tegen Macedonië of Luis Arconada in de EK-finale van 1984.

  De Standaard,

  Knappe prestatie in Duitse Celle: Steven van der Helm door naar EK-finale [...]. Steven van der Helm uit Boijl heeft zich -een dag voor zijn 28e verjaardag- tijdens de halve finale voor het Europees kampioenschap grasbaanracen in het Duitse Celle geplaatst voor de EK-finale, die op zaterdag 21 augustus in Eenrum zal plaatsvinden.

  Meppeler Courant,

  Woordfamilie


  Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen