EK-voorronde


EK-voorronde 1.0

(sport en recreatie; politiek en bestuur)

voorronde van een Europees Kampioenschap (EK)

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een EK-voorronde…

is een voorronde

 • [Toepassingsgebied of bereik] wordt gespeeld in het kader van een Europees Kampioenschap (EK)

  Algemene voorbeelden


  Dick Advocaat en de Rode Duivels kennen hun kalender in de EK-voorronde. De Belgen openen op 3 september in Brussel tegen favoriet Duitsland. Amper vier dagen later trekken ze naar het Turkije van Guus Hiddink. Het belooft dus een zware start voor onze Zuiderburen te worden. Oostenrijk, Kazakhstan en Azerbaidzjan zijn de andere landen in de poule.

  http://www.voetbalcentraal.nl/nieuws/45881/ekvoorronde-advocaat-tevreden-met-duitsland,

  Al maanden krijgen journalisten verhalen opgedist die wijzen op de komplete afwezigheid van een professionele voetbalkultuur rond de nationale ploeg [...]. Niemand wil echter het verziekte klimaat naar buitenuit aanklagen, omdat de nationale keuzeheer zo'n aimabele man is. De bondsvoorzitter maakte Van Himst na afloop van de EK-voorronde diets dat hij kordater moest optreden.

  De Standaard,

  In de sporthal "De Witte Molen" in Sint-Niklaas, waar het team zaterdag mooi derde eindigde in het Flanders Volley Gala, wacht Griekenland als tegenstander in de derde wedstrijd van de EK-voorronde '97.

  De Standaard,

  "Zo lukt het nooit", stelde een geëmotioneerde bondsvoorzitter Cyriel Coomans na de dramatische ontknoping van de EK-voorronde, waardoor de Belgian Lions van 23 tot 25 mei moeten aantreden in een prekwalificatietornooi met C-landen.

  De Standaard,

  Woordfamilie


  Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen