Elfstedenhotel


Elfstedenhotel 1.0

(sport en recreatie; bouw, gebouwen en huisvesting; cultuur en samenleving; (vooral) in Nederland)

hotel in Leeuwarden of omgeving dat gewoonlijk huisvesting biedt aan de deelnemers van de Elfstedentocht; in het bijzonder ook: tijdelijk ingerichte voorziening in stadions en sporthallen rond Leeuwarden waar Elfstedentochtrijders kunnen overnachten, bijvoorbeeld Sportstad Heerenveen en het stadion van SC Cambuur
In eerstgenoemde toepassing vaak gevolgd door een naam; in laatstgenoemde toepassing ook in de als eigennaam gehanteerde vorm ElfstedenHotel.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Elfstedenhotel…

is een hotel

  • [Functie] biedt huisvesting aan de deelnemers van de Elfstedentocht
  • [Plaats] is vooral gevestigd in Leeuwarden en omgeving
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] is ofwel een bestaand hotel ofwel een tijdelijk ingerichte voorziening in stadions en sporthallen

    Hoofdsemagram: hotel


    Algemene voorbeelden


    Bij het legendarische Elfstedenhotel 't Anker (23 kamers) in het centrum van Leeuwarden broeit het altijd als de vorst toeslaat. Het hotel is een speciale website begonnen (www.elfstedenreservering.nl) waar inwoners van Friesland accommodatie, al dan niet met ontbijt, kunnen aanbieden en schaatsliefhebbers een geschikte slaapplaats kunnen vinden. De aanbieder mag zelf bepalen welke prijs voor een bed of kamer wordt gevraagd.

    http://www.nu.nl/binnenland/2733162/rayonhoofden-elfstedentocht-in-vergadering.html,

    Het Cambuur ElfstedenHotel opent haar deuren! Vooruitlopend op een eventuele Elfstedentocht biedt SC Cambuur de schaatsdeelnemers de mogelijkheid aan om te overnachten in het sfeervolle Cambuurstadion. Het stadion zal ingericht worden als Hotel, waarbij er een restaurant, slaapzaal, douches en parkeerplaats aanwezig zijn. Na een goede nachtrust zal er de volgende ochtend o.a. een sportmaaltijd met de nodige koolhydraten klaarstaan voor de schaatsers.

    http://www.cambuur.nl/nieuws/het-cambuur-elfstedenhotel-opent-haar-deuren,

    Sportstad wordt 'Elfstedenhotel'. Mocht de Elfstedentocht er komen dan verandert Sportstad Heerenveen in een grote hotelkamer. In de hallen van het Heerenveense sportpaleis is ruimte voor achthonderd bedden voor deelnemers aan de Tocht der Tochten. Heerenveen ligt op een dikke vijftien autominuten van startplaats Leeuwarden.

    http://www.lc.nl/friesland/regio/article14610753.ece/Sportstad-wordt-%E2%80%98Elfstedenhotel'-,

    "Elfstedenhotel" de Smallebrug uit Stiens kan circa 75 tot 80 mensen herbergen.

    http://www.overnachting-elfstedentocht.aanhuis.nu/