Elfstedenkruisje


Elfstedenkruisje 1.0

afbeelding

Bron: Robert Prummel
( CC BY-SA 3.0 )

(sport en recreatie; cultuur en samenleving; (vooral) in Nederland)

herinneringskruisje dat bestaat uit een medaille in de vorm van een (zilveren) Maltezer kruis - met in het midden een cirkel met een afbeelding van het wapen van Friesland en het opschrift "De Friesche Elf Steden" - die wordt uitgereikt aan elke deelnemer die de Elfstedentocht binnen de gestelde tijd heeft afgelegd en alle stempels heeft verzameld; Elfstedentochtkruisje

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een Elfstedenkruisje…

is een kruisje

  • [Functie] dient ter herinnering aan een met succes afgelegde Elfstedentocht

    Hoofdsemagram: kruisje


    Algemene voorbeelden


    Het beeldmerk van het elfstedenkruisje, het logo, de vlag en de naam Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden zijn beschermd en mogen niet zonder toestemming van de vereniging door derden worden gebruikt of geëxploiteerd.

    http://www.elfstedentocht.nl/nl/home/kruisje

    Het elfstedenkruisje waar Rob R. uit Bussum zo naarstig naar op zoek was is gevonden. Een gulle gever en kijker van Hart van Nederland heeft Rob een kruisje van de elfstedentocht van 1986 aangeboden. Afgelopen vrijdag zag u al in onze uitzending de oproep die Rob deed. Zijn kruisje werd gestolen bij een woninginbraak.

    http://www.hartvannederland.nl/nederland/noord-holland/2009/rob-vindt-zijn-elfstedenkruisje-dankzij-hvnl/,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • een zilveren Elfstedenkruisje

    Wie alle gevaren heeft doorstaan en de tocht uitrijdt krijgt als beloning een zilveren elfstedenkruisje. Maar de leiding is heel streng, als je 1 minuut te laat over de streep komt dan krijg je geen kruisje.

    http://fryslan.webnode.nl/elfstedentocht/,