Elfstedenroute


Elfstedenroute 1.0

afbeelding

Bron: retouches par Torsade de Pointes
( CC BY-SA 3.0 )

(sport en recreatie; cultuur en samenleving; (vooral) in Nederland)

route van de Elfstedentocht, die begint in Leeuwarden en daar via Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum ook weer eindigt

Semagram (extra betekenisinformatie)


De Elfstedenroute…

is een route

  • [Toepassingsgebied of bereik] is de route van de Elfstedentocht

    Hoofdsemagram: route


    Algemene voorbeelden


    Het ijs op de elfstedenroute is afgelopen nacht met 1 tot soms wel 4 centimeter gegroeid. Dit blijkt uit nieuwe metingen door de ijswegencentrales in het elfstedengebied.

    http://www.lc.nl/friesland/regio/article14610143.ece/IJsgroei-Elfstedenroute-bevredigend,

    Een zuivelfabriek in de Friese plaats Bolsward heeft vandaag urenlang per abuis warm water de vaart in laten stromen. Door de stroming ontstond een wak in de Witmarsumervaart, een gedeelte van de elfstedenroute.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3165847/2012/02/08/Zuivelfabriek-loost-warm-water-op-elfstedenroute.dhtml,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • de Friese Elfstedenroute

    Met de nieuwe toeristische kaart van de Friese Elfstedenroute wordt de bijzondere charme, cultuur en historie van de 'eigenzinnige' provincie Friesland nadrukkelijk onder de aandacht gebracht. De Elfstedentocht op de schaats is vanzelfsprekend niet voor iedereen weggelegd. Met de routekaart kan nu iedereen de tocht der tochten doen.

    http://www.beleeffriesland.nl/elfsteden/elfsteden-routekaart