IFFR


IFFR 1.0

(filmkunst en fotografie; feesten, herdenkingen en evenementen; (vooral) in Nederland)

(Engels) International Film Festival Rotterdam; groot, internationaal filmfestival dat jaarlijks in Rotterdam gehouden wordt

Semagram (extra betekenisinformatie)


Het IFFR…

is een filmfestival; is een evenement

  • [Plaats] vindt plaats in Rotterdam
  • [Frequentie] wordt jaarlijks gehouden
  • [Tijd] wordt sinds 1972 gehouden

    Algemene voorbeelden


    Het IFFR is een van de grootste publieksfestivals voor kunstzinnige film ter wereld en staat, door zijn ondersteunende activiteiten op productiegebied als de Cinemart en het Hubert Bals Fonds, tevens bekend als 'the supportive festival'.

    http://www.rks.nl/,

    IFFR draait niet enkel om speelfilms: ook korte films hebben een prominente plek op het festival. Zo strijden 23 shorts om de Canon Tiger Awards for Short Films, en omvat programmaonderdeel Spectrum Shorts 186 korte en middellange films.

    http://www.filmfestivalrotterdam.com/nl/nieuws/shorts-op-iffr-de-nominaties-en-programmas/,

    Van Rachel Perkins (1970), eigenaar van het activistische productiebedrijf Blackfella Films, draaien twee films op het IFFR.

    Rotterdams Dagblad,

    Het circuit van gesubsidieerde distributie en vertoning komt immers rechtstreeks voort uit het Rotterdamse filmfestival, dat vanaf het begin heeft gepionierd in de vertoning van deze films en tevens in de productie daarvan: het Hubert Bals fonds van het IFFR heeft in de afgelopen tien jaar diverse Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaaanse producties ondersteund die na een première op het festival hun weg naar het filmtheatercircuit hebben gevonden.

    http://www.rks.nl/,

    Het bestuur van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft Sandra den Hamer (44) per 1 maart benoemd tot algemeen directeur.

    http://www.mediavrouwen.nl/nieuws/bericht.html?ID=45&,

    Gelukkig zijn ook op het IFFR niet alle films goed. Het Amerikaanse Certain Women klonk nog leuk in de catalogus maar bleek een complete ramp.

    http://users.raketnet.nl/derecensent/iffr1.htm,

    Meestal is er te weinig ruimte om de films, die dankzij de vertoning op het festival door Nederlandse distributeurs zijn opgepikt, in Rotterdam in première te kunnen laten gaan. Dit geldt zelfs voor de films van Tiger Releases, het eigen distributielabel van het IFFR.

    http://www.rks.nl/,

    Meer dan driekwart van de in het verslagjaar uitgebrachte films is op het IFFR in première gegaan.

    http://www.nfm.nl/index.html,

    De uitbreiding van het aantal doeken bij Lantaren/Venster aan de Gouvernestraat zou de programmeringsruimte van het festival zeker vergroten, maar brengt het theater niet dichter bij de huidige hoofdlocaties van het IFFR rond het Schouwburgplein.

    http://www.rks.nl/,

    Daarnaast is er de Rotterdam Film Course, georganiseerd door het IFFR en gericht op universiteitstudenten in negen steden.

    http://www.rks.nl/,

    Combinatiemogelijkheden


    met telwoord erachter


    • het IFFR 2001
    • het IFFR 2004

    Harde paukenslagen luidden afgelopen woensdag het IFFR 2004 in en sindsdien bruist het in de twintig deelnemende Rotterdamse bioscoopzalen.

    http://users.raketnet.nl/derecensent/iffr1.htm,

    Het IFFR 2001, de odyssee door de filmkunst, zit erop.

    http://www.filmtijger.nl/,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen