IT-wereld


IT-wereld 1.0

(ICT)

wereld van de informatietechnologie (IT); leefwereld, kring, werkkring, branche, sector van de IT; IT-branche; IT-sector; ICT-branche; ICT-sector
Meestal in een voorzetselbepaling gebruikt.

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een IT-wereld…

is een wereld

  • [Toepassingsgebied of bereik] betreft de wereld van de informatietechnologie (ICT)

    Hoofdsemagram: wereld


    Algemene voorbeelden


    Bij een universiteit denk je al gauw aan oude mannetjes met grijs haar, bij de it-wereld aan snelle jongens met een leasebak.

    http://www.postdocplatform.nl/,

    De IT-wereld is volop in beweging, en dat geldt ook voor de schimmige types die er graag misbruik van maken.

    http://computerworld.nl/article/12936/6-nieuwe-kansen-voor-cybercriminelen.html,

    Ontwikkelen gebaseerd op het gebruik van componenten mag dan revolutionair zijn voor de IT-wereld, het is dat zeker niet voor industrieën, die al lange tijd bestaan en waar de CBD aanpak op grote schaal wordt toegepast.

    http://www.array.nl/release/artikelen/1999/8_Hoogenboom_componentenaanpak2.pdf,

    Doet de naam van de wereldvreemde, teruggetrokken technokluizenaar Kamen de naar een toekomstperspectief smachtende IT-wereld nog weinig, de identiteit van zijn belangrijkste investeerders zetten de onbestemde verwachtingen in de hoogste versnelling. Steve Jobs (Apple), Paul Allaire (Xerox), Robert - Bob - Metcalfe (3 Com) en Paul Bezos (Amazon) zijn maecenas van het project, evenals eminent zakenbank Credit Suisse en vooraanstaand investeerder John Doerr. Vooral die laatste naam laat de buikvlinders van de IT-wereld ontwaken.

    Het Parool,

    Combinatiemogelijkheden


    met adjectief ervoor


    • de Amerikaanse IT-wereld
    • de meedogenloze IT-wereld

    Yvette Cramer, uitgever en eigenaar van Uitgeverij Totemboek, ziet de zachte boekenwereld hard in aanraking komen met de meedogenloze IT-wereld en vindt dat er te overdreven over e-bookpiraterij wordt gedaan.

    http://www.frankwatching.com/archive/2010/11/25/de-zachtaardige-boekenwereld-komt-in-aanraking-met-de-meedogenloze-it-wereld/,

    NBC laat Bob Metcalfe, uitvinder van ethernet-netwerken, eigenaar van elektronicabedrijf 3 Com en vriend van Kamen, aan het woord. Metcalfe heeft Ginger gezien maar is contractueel verplicht erover te zwijgen. Dat weerhoudt hem er niet van de uitvinding ergens tussen koude kernfusie en internet in te plaatsen. Vrijdag 12 januari bereikt Ginger via persbureau Reuters de rest van de wereld. Het aanstekelijke verhaal heeft dan al de Amerikaanse IT-wereld in vuur en vlam gezet.

    Het Parool,

    in voorzetselgroep


    • binnen de IT-wereld
    • in de IT-wereld

    Microsoft; Het dominante bedrijf in de IT-wereld.

    http://www.ffxs.net/?p=6,

    In het bedrijfsleven is het begrip 'diversiteit' geen onbekende meer, ook niet binnen de IT-wereld.

    http://demo.moodle.net/mod/glossary/view.php?id=592&mode=&hook=ALL&sortkey=&sortorder=&fullsearch=0&page=-1

    De ontslagen Lost Boys mochten niet in dienst treden bij een zakenrelatie van de dochterbedrijven, maar wel elders in de IT-wereld aan de slag.

    Intermediair,

    De tevredenheid van klanten in de IT-wereld loopt nogal terug door de crisis. Veel klanten zeuren vooral om de prijs, toegevoegde waarde, professionaliteit, betrouwbaarheid en integriteit.

    http://www.techzine.nl/nieuws/21362/klanttevredenheid-in-it-wereld-laag.html,

    Implementatie (van het Latijnse werkwoord implére, 'invullen' of 'vervullen') is de invoering van een nieuw systeem, plan, idee, model, ontwerp, standaard of beleid in een organisatie. De term wordt onder andere gebruikt in de IT-wereld, in de bestuurskunde (implementatie van beleid) en in juridische context (implementatie van wetgeving).

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Implementatie,

    Voor vertaling van pakweg een handleiding bij een bepaalde machine, kan de vertaler zich vertrouwd maken met de terminologie, mits ondersteuning van de klant en gebruik van de juiste bronnen (de terminologie evolueert amper). Niks daarvan in de IT-wereld, waar voortdurend nieuwe termen/afkortingen ontstaan, die snel gemeengoed worden onder specialisten, maar die vaak nietszeggend zijn voor buitenstaanders.

    http://www.oneliner.be

    • uit de IT-wereld

    Dré de Man was jarenlang hoofdredacteur van de bladen Java Magazine, Software Release Magazine en Optimize, IT-vakbladen over onder andere softwareontwikkeling en IT-architectuur. Voor dit boek sprak Dré met verschillende kopstukken uit de IT-wereld.

    http://www.nikonreflex.com/Itleaks/Index.html

    Alle wensen van de klant bedienen van onder hetzelfde dak, luidt een bewierookt mantra uit de IT-wereld.

    http://www.conquaestor.nl/nieuws/it-wereld-worstelt-met-de-sleetsheid-van-zijn-one-stop-shopmodel,

    • de uitdagingen van de IT-wereld
    • normen van de IT-wereld

    Beide bedrijven hebben een pioniersrol gespeeld in de informatisering van de overheidsdiensten. Ze spitsen hun producten toe op de voortdurend vernieuwende uitdagingen van de IT-wereld.

    http://www.schaubroeck.be/informatica/OPENGIS.PDF

    Het contrast tussen de normen in de installatiebranche en die van de IT-wereld is schril. In het geval van de IT kan met recht worden gesproken over een 'chaos'.

    http://www.nni.nl/nl/org/orga/index.htm,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding