KBRSF


KBRSF 1.0

(sport en recreatie; paardensport; (vooral) in België)

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie, Belgische koepelorganisatie voor de paardensport, met een Nederlandstalige afdeling (De Vlaamse Liga Paardensport, afgekort VLP) en een Franstalige afdeling (La Ligue Equestre Wallonie Bruxelles, afgekort LEWB)
Franse naam: Fédération Royale Belge des Sports Équestres (afgekort FRSBE, ook F.R.B.S.E.).

Semagram (extra betekenisinformatie)


De KBRSF…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      De kalenders, voorprogramma's, startlijsten en uitslagen van jumping, dressuur, eventing, mennen, endurance, reining en para-equestrian zullen uitsluitend nog verschijnen op de website van de KBRSF.

      http://www.hgvbb.be/Home/home_laatste_nieuws.htm,

      In 1947 wordt de Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie opgericht als voortzetting van "le Comité Central Hippique Belge". Tussen 1947 en 1990 is de K.B.R.S.F een unitaire federatie die naast de drie Olympische disciplines (springen, dressuur, eventing) tevens het aangespannen rijden beheert. Sinds 2001 vervoegt ook reining, een discipline van western riding, deze lijst. Vanaf 2006 wordt ook de paardensport voor minder validen onder de benaming para-equestrian aan het aantal disciplines toegevoegd.

      http://www.equibel.be/prg/general/presentation.php

      De Koninklijke Belgische Ruitersport Federatie (KBRSF), die alle disciplines van de paardesport groepeert, hield deze week in een vrij rustige sfeer - dat was ooit anders - haar jaarlijkse algemene vergadering.

      De Standaard,

      Ingevolge de communautarisering van 14 december 2000 splitst de K.B.R.S.F op in twee vleugels, een Franstalige "La Ligue Equestre Wallonie Bruxelles" (L.E.W.B) die een gevolg is van de fusie tussen de "Fédération Equestre de la Communauté Française de Belgique" (F.E.C.F.B) en de F.I.S.E.F., en een Nederlandstalige "De Vlaamse Liga Paardensport" (V.L.P) in vervanging van de V.I.P.F. [...]. Beide liga's (VLP en LEWB) zijn door de respectievelijke gemeenschappen erkend en gesubsidieerd.

      http://www.equibel.be/prg/general/presentation.php

      Door middel van het overschrijvingsformulier dat hoort bij de inlichtingenfiche van het desbetreffende paard dient U een bedrag van € 75 over te maken op de bankrekening van de KBRSF. Bij ontvangst van de betaling door middel van de aangehechoverschrijvingsopdracht, zal het paard onmiddelijk geïmmatriculeerd zijn voor het leven. U kan ook paarden immatriculeren aan het loket van de KBRSF. Van zodra het paard in orde is, zal U per paard een immatriculatiekaart ontvangen. Enkel geïmmatriculeerde paarden kunnen voor wedstrijden ingeschreven worden!

      http://www.equibel.be/ned/

      Over het mediabeleid van de KBRSF kunnen we zelfs heel kort zijn. Voorlopig blijft alles bij het oude: dus nihil. Of toch: er werd een miljoen frank vrij gemaakt om het Franstalige tv-programma Cheval Passion te sponsoren. Tot plots een modewoord in de zaal werd gegooid: Internet.

      De Standaard,

      De candidaat welke twee opeenvolgende malen mislukt in de examens van hetzelfde niveau, zal pas na drie jaar en op voorstel van de Commissie Springen van de koepel (KBRSF) kunnen uitgenodigd worden om opnieuw de cursus te volgen en het examen van dat niveau af te leggen.

      http://www.vlp.be/KBRSF-Jump2003_11-9-03.pdf,

      Een jurylid of parcoursbouwer die over deze twee jaar geen minimum van vier wedstrijden (in een terreinjury voor een jurylid), van minimum twee dagen, in de hoogste categorie van zijn kwalificatie kan verrechtvaardigen zal door de Commissie Springen van de koepel (KBRSF) automatisch worden geherkwalificeerd in de categorie waarin hij minimum vier wedstrijden van minimum twee dagen heeft gefungeerd.

      http://www.equibel.be/ned/

      De juryleden voor de endurancewedstrijden K.B.R.S.F. worden in samenspraak met de organiserende club en de nationale commissie endurance K.B.R.S.F. aangeduid.

      http://www.equibel.be/ned/

      De resultaten van de examen zullen officieel kenbaar gemaakt worden (per persoonlijke brief en publicatie in de KBRSF en LIGA info) door de Commissie Springen van de koepel (KBRSF) op voorstel van het team opleiders en voor judges en candidaat- en senior judges ratificeren door de respectievelijke liga.

      http://www.equibel.be/ned/

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen