KBVB


KBVB 1.0

(voetbal; sport en recreatie; (vooral) in België)

Koninklijke Belgische Voetbalbond

Semagram (extra betekenisinformatie)


De KBVB…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      Heel wat mensen vragen zich af: wat vertegenwoordigt eigenlijk de KBVB (of voluit geschreven de Koninklijke Belgische Voetbalbond)? De KBVB is een vzw en het overkoepelend orgaan die officieel het voetbal in België en het buitenland vertegenwoordigt. En dat is heel wat: 2000 voetbalclubs, 800 futsalclubs, meer dan 400.000 leden, 7000 scheidsrechters enz... Bovendien organiseert de Bond zowat 300.000 officiële voetbalwedstrijden per jaar.

      http://www.footbel.com/nl/KBVB/test4.html,

      De KBVB vertegenwoordigt met 450.000 aangesloten personen waarvan 250.000 jongeren zonder meer niet alleen de grootste jeugdbeweging maar tevens de grootste sociale stroming en de grootste sportfederatie van het land.

      http://www.footbel.com/nl/test.html,

      De renovatiewerkzaamheden zijn nu nog in volle gang, maar het 'nieuwe' Koning Boudewijnstadion zal op 23 augustus van dit jaar officieel worden geopend met een interland tussen België en Duitsland. Dat duel wordt gespeeld ter viering van het honderdjarig bestaan van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

      NRC,

      Ter herinnering: het illegaal beschouwen van de beperking van het aantal buitenlandse spelers, was een van de twee eisen van Jean-Marc Bosman in zijn strijd tegen de Belgische (KBVB) en Europese voetbalbond (Uefa) en eveneens een eis van advokaat-generaal Lenz in zijn uitspraak voor het Europees hof van Luxemburg.

      De Standaard,

      Lennart Johansson, de Zweedse voorzitter van de UEFA, nam het zogenaamde bidbook voor Euro 2000 in ontvangst van Jeu Sprengers (KNVB) en Michel D'Hooghe (KBVB).

      NRC,

      De KBVB, een van de weinige nog unitaire sportbonden van het land, overweegt een gedeeltelijke regionalisering door te voeren.

      De Standaard,

      De KBVB steunt het tienpuntenplan tegen racisme van de UEFA: Unite Against Racism! De KBVB verleent zijn medewerking aan diverse hulpprogramma's op het gebied van welzijnszorg in België en internationale ontwikkelingssamenwerking. Alle Belgische nationale ploegen onderschrijven het Sociaal Charter. De KBVB en onze Rode Duivels roepen alle clubs, spelers en fans op om hun voorbeeld op te volgen.

      http://www.footbel.com/content/news/NL/nl060803.asp,

      De KBVB sluit niemand uit en verbiedt alle vormen van discriminatie op basis van geslacht, ras, nationaliteit, godsdienst en handicap.

      http://www.footbel.com/content/news/NL/nl060803.asp,

      Aalst en Cerce willen de transfer van Cercle-spits Christophe Lauwers (23) regelen met een onderling akkoord, en niet op basis van de "Belgische" pseudo-transferregels die de KBVB na het arrest-Bosman uitdokterde.

      De Standaard,

      Bij gebrek aan concurrentie is de kans zeer groot dat de UEFA volgend jaar april de organisatie toewijst aan EURO 2000, het samenwerkingsverband van de KNVB en KBVB.

      Meppeler Courant,

      Combinatiemogelijkheden


      in voorzetselgroep


      • het beleid van de KBVB
      • het Sociaal Charter van de KBVB
      • het sportcomité van de KBVB
      • het Uitvoerend Comité van de KBVB
      • de technische commissie van de KBVB
      • de algemene vergadering van de KBVB

      Hoewel ook uit de niet gehoorde spelershoek de kritiek op het sporttechnische beleid van de KBVB toeneemt, beschouwt Paul Van Himst het hele debat niet als een motie van wantrouwen.

      De Standaard,

      En nu lanceert de KBVB, opnieuw in samenwerking met dezelfde 2 partners, het Sociaal Charter van de KBVB en haar Nationale Ploegen.

      http://www.footbel.com/content/news/NL/nl060803.asp,

      Het Uitvoerend Comité van de KBVB nam zatermiddag nog geen beslissing over de hervorming van de vaderlandse competitie.

      De Standaard,

      "Ik begrijp echter dat Nederland eraan denkt op de voorziene speeldagen, in het begin van volgend seizoen, niet in aktie te komen '', vernam Karel Vertongen, voorzitter van de technische kommissie van de KBVB.

      De Standaard,

      Eerder besliste het Sportcomité van de KBVB de club van Jan Ceulemans vier punten te ontnemen (in de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden, geëindigd op 0-0, en de uitmatch op Seraing, afgesloten met 2-4), omdat Ebiede in die twee duels niet mocht worden opgesteld.

      De Standaard,

      Als gevolg van het decreet-Martens, dat alle niet-profs (amateurs en jeugd) een kosteloze overgang garandeert, gaat vandaag 15 maart (tot 15 april) de transferperiode bij de Belgische Voetbalbond van start. Althans in Vlaanderen, want de algemene vergadering van de KBVB kwam onlangs niet tot een akkoord om dit systeem in heel België in te voeren.

      De Standaard,

      • functionarisen van de KBVB
      • medewerkers van de KBVB
      • mensen van de KBVB
      • personeel van de KBVB
      • personeelsleden van de KBVB
      • de raadsheer van de KBVB
      • de raadsman van de KBVB
      • de secretaris-generaal van de KBVB
      • de sportief directeur van de KBVB
      • de voorzitter van de KBVB

      Bond en clubs moeten de komende jaren blind varen op Georges Leekens, sportief directeur van de KBVB.

      De Standaard,

      "Zwijg voor een keer over amateurisme bij de bond", riepen de functionarissen van de KBVB de pers toe, nadat de Rode Duivels gisterenmiddag in het Koning Boudewijn-stadion door Georges Leekens waren teruggestuurd naar de bus.

      De Standaard,

      Koningin Fabiola zit volgende week woensdag een werkvergadering voor op de voetbalbond, waarop naast mensen van de KBVB ook 22 gevangenisdirekteurs werden uitgenodigd.

      De Standaard,

      De raadsheer van de KBVB beloofde de overeenkomst op te vragen.

      De Standaard,

      Te meer daar het arrest uitdrukkelijk vermeldt dat artikel 48 van het Verdrag van toepassing is op de Belgische en Europese Voetbalbond en dat alle opmerkingen als zou het voetbal weinig met ekonomie te maken hebben, de raadsman van de KBVB haalde aan dat Luik slechts een te verwaarlozen ekonomische aktiviteit verrichtte, van tafel veegt.

      De Standaard,

      Commerciële akkoorden kon de secretaris-generaal van de KBVB alleen bespreken, zonder het medeweten van het Uitvoerend Comité.

      De Standaard,

      De voorzitter van de KBVB nam er twee maanden de tijd voor om het Belgische voetbal door te lichten.

      De Standaard,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen