KBVBV


KBVBV 1.0

(sport en recreatie; (vooral) in België)

Koninklijk Belgisch Volleybalverbond, Belgische koepelorganisatie voor het volleybal, met als Vlaamse tak de Vlaamse Volleybalbond (VVB) en als Franstalige tak de Association Interprovinciale Francophone (AIF)

Semagram (extra betekenisinformatie)


Het KBVBV…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      Door verenigingen, die in België de volleybalsport beoefenden, werd op 27 oktober 1945 een VZW opgericht, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921. Ze kreeg de benaming van "Belgisch Volleybal Verbond - Fédération Belge de Volley-ball" waarvan de zetel gevestigd is te Brussel of in de Brusselse agglomeratie. Bij beslissing van de Algemene Vergadering van 11 november 1977 is het Belgisch Volleybal Verbond, nu Koninklijk Belgische Volleybal Verbond vzw (afgekort KBVBV) samengesteld uit - de VZW "Vlaamse Volleybalbond", afgekort V.V.B. - l'ASBL "Association Interprovinciale Francophone" afgekort A.I.F., waarvan de Regionales Volleyballverband G.O.E., afgekort R.V.V., deel uitmaakt.

      http://www.volleyvvb.be/Reglementen/Reglement_Inwendige_orde_KBVBV.doc,

      Alle volleybalwedstrijden voorzien voor zaterdag 09 en zondag 10 januari in eredivisie (vrouwen), 1e nationale mannen en vrouwen (tweede klasse), de VVB- en de AIF-competities worden uitgesteld omwille van de ongunstige weersvoorspellingen. Dat heeft de Koninklijke Belgische Volleybalbond (KBVBV) laten weten.

      http://www.hln.be/hln/nl/956/Meer-Sport/article/detail/1051370/2010/01/08/Enkel-matchen-eerste-klasse-gaan-door-in-het-volleybal.dhtml,

      Art. 1: De vereniging draagt de naam: Koninklijk Belgisch Volleybalverbond vzw, in afkorting: "KBVBV". Art. 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Brusselse agglomeratie, Gerechtelijk arondissement Brussel. 278 Lambermontlaan, 1030 Brussel. Art. 3: De vereniging heeft tot doel bij te dragen tot de bevordering van de Lichamelijke Opvoeding in het algemeen en de Volleybalsport in het bijzonder.

      http://www.volleyvvb.be/Reglementen/Statuten_KBVBV.doc,

      Het KBVBV, het Koninklijk Belgisch Volleybalverbond, met VVB als belangrijkste partner, organiseert het Belgisch beachkampioenschap. Het aantal deelnemers aan de officiële nationale beachcompetitie bedraagt ongeveer 250.

      http://jsp.vlaamsparlement.be/website/htm-vrg/491507.html,

      Clubs die nog schulden hebben bij het K.L.V.V., de V.V.B. en/of de K.B.V.B.V. hebben geen stemrecht.

      http://www.volleylimburg.be/Echo_2008_2009/Uitgaven/Echo_20A_2008_2009_Bundel_AV2.doc,

      Het nationaal kampioenschap wordt ingericht door het Koninklijk Belgisch Volleybalverbond (KBVBV). Het wordt betwist volgens het Huishoudelijk Reglement van het KBVBV en de LIGA en overeenkomstig de Internationale Spelregels. Bij inschrijving voor het kampioenschap onderschrijft de club automatisch dit reglement, de bepalingen vervat in het homologatiereglement KBVBV en de spoedprocedure voor de behandeling van klachten beschreven in het Reglement van Inwendige Orde (RIO) KBVBV.

      http://www.volleyvvb.be/,

      De supercup is een organisatie van het KBVBV en het overlegcomité. Zij kan worden afgestaan aan derden volgens een formule goedgekeurd door de Raad van Beheer KBVBV .

      http://www.volleyvvb.be/,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


      KBVBV 2.0

      ((vooral) in België)

      Koninklijk Belgisch Verbond voor Bescherming van de Vogels

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      Het KBVBV…

      is een vereniging

          Algemene voorbeelden


          De Belgische Vogelbescherming — officieel het Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van de Vogels (KBVBV) genaamd — is de oudste nationale natuurbeschermingsvereniging van België. De organisatie werd opgericht door Markiezin Antonia de Pierre en zet zich ondertussen al meer dan tachtig jaar in voor de bescherming van de wilde vogels. In de jaren '30 verkreeg de vereniging reeds de wettelijke bescherming van vogelsoorten die nuttig waren voor de landbouw, in de jaren '50 werd deze bescherming uitgebreid naar alle nuttige vogels en in de jaren '60 werd de bescherming van de hele Belgische avifauna nagestreefd.

          http://www.vogelbescherming.be/site/index.php?option=com_content&view=category&id=92&Itemid=217

          De autowegenpolitie van de rijkswacht onderschepte gisterochtend op de AI2 te Meise in alle vroegte een partij beschermde vogels. Een man wou de dieren in een jeep met aanhangwagen naar een vogelmarkt vervoeren. De rijkswacht was getipt door het Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van Vogels (KBVBV). Een zegsman van het KBVBV toonde zich gisteren bijzonder tevreden over het doelbewuste optreden tegen het overtreden van de wet op de dierenbescherming. Het KBVBV was onlangs getipt dat een dierenhandelaar uit Londerzeel zich elke zondagmorgen naar een vogelmarkt begaf met dieren en benodigdheden.

          http://www.vogelopvangcentrum-malderen.be/index.php?option=content&task=view&id=92&Itemid=37,

          Het Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van de Vogels (KBVBV) heeft gisteren een aap uit een park in de buurt van het Atomium gehaald. De jonge baviaan verkeert in goede gezondheid. Het dier werd ondergebracht in het revalidatiecentrum van Opglabbeek.

          Het Nieuwsblad,

          In de Belgische vogelopvangcentra van Vogelbescherming (K.B.V.B.V) werden tussen 1987 en 1997 maar liefst 1100 Kerkuilen binnengebracht, 197 bleken met zekerheid verkeersslachtoffers te zijn. De Kerkuilwerkgroep tracht aan de hand van eigen onderzoeksresultaten de verschillende overheden te overtuigen van de beschermingsmaatregelen die nodig zijn.

          http://natuurpunt-zuid-waasland.be/uilenwerkgroep/kerkuil.html,

          In 1995, Europees Jaar van het Natuurbehoud, nam het KBVBV het initiatief om een inventaris van dierlijke verkeersslachtoffers op te stellen.

          De Standaard,

          Ambtenaren van Waters en Bossen betrapten in Mol drie jagers die lang na zonsopgang op eenden jaagden. Dat is verboden en de ambtenaren stelden proces-verbaal op. Eén van de vele inbreuken, zegt het Koninklijk Belgisch Verbond voor de Bescherming van Vogels (KBVBV).

          De Standaard,

          Het KBVBV nam verscheidene types van vogelbehuizingen onder de loep en testte ze op hun diervriendelijkheid en degelijkheid.

          De Standaard,

          Het Koninklijk Belgisch Verbond voor Bescherming van Vogels (KBVBV), dat al sinds 1922 alle Belgische vogels onder zijn vleugels neemt, begint in samenwerking met een producent van tuingarnituren en -gereedschap een campagne voor het gebruik van verantwoorde nestkastjes en voedertafels.

          De Standaard,

          Woordfamilie


          Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen