KBWB


KBWB 1.0

(sport en recreatie; fietssport; (vooral) in België)

Koninklijke Belgische Wielrijdersbond
Franse naam: Royale Ligue Vélocipédique Belge (RLVB). De KBWB werkt als overkoepelende organisatie nauw samen met de Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles (FCWB) en de Wielerbond Vlaanderen (WBV).

Semagram (extra betekenisinformatie)


De KBWB…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) is niet gelukkig met de mogelijke wijzigingen die de Internationale Wielerunie UCI aan het olympisch pisteprogramma wil aanbrengen. Dat maakte de wielerbond vandaag bekend.

      De Morgen,

      Naar aanleiding van de persconferentie afgelopen vrijdag met betrekking tot de voorstelling van het Radiotour Team van de KBWB en het programma van de nationale ploegen gaf de heer Marc Frederix, directeur marketing van de Nationale Loterij, tevens een korte toelichting bij een nieuw wielerinitiatief van Lotto. Lotto zette een wielerpiramide op teneinde de uitbouw van het Belgisch wielergebeuren positief te ondersteunen.

      http://www.wielerbondvlaanderen.be/,

      De KBWB (Koninklijke Belgische Wielrijdersbond) heeft maandag zijn plannen en programma's voorgesteld voor alle nationale selecties, zowel op de weg als op de baan, in het mountainbiken en het BMX.

      Gazet van Antwerpen,

      De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) heeft besloten om het prijzengeld voor het BK veldrijden te verhogen naar het niveau van een internationale veldrit A1, te weten 6677 euro, maakte de KBWB bekend.

      De Standaard,

      Sinds 1882 piloteert de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) de wielersport in België. Door de veranderde staatsstructuur besliste de nationale wielerfederatie twee luitenanten in haar ploeg op te nemen. Deze twee superknechten nemen sinds 1 januari 2002 het wielrennen in ons Belgenland op sleeptouw. De Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles (FCWB) en Wielerbond Vlaanderen (WBV) zijn ploegmakkers van de KBWB in respectievelijk het Waalse en Vlaamse landsgedeelte.

      http://velorijden.be/index.php?option=com_weblinks&view=category&id=19%3Afederaties&Itemid=48

      De drie grootste sportfederaties van het land, de Koninklijke Belgische Basketbalbond (KBBB), de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), die samen meer dan 800.000 leden vertegenwoordigen, hebben besloten om op enkele vlakken samen te werken.

      De Standaard,

      De K.B.W.B. heeft tot doel de wielrennerssport en het fietsen in het algemeen te ontwikkelen en te promoten in alle disciplines en naar alle verschillende doelgroepen toe. Als sportfederatie streeft de K.B.W.B. in de eerste plaats de ontwikkeling van het wielrennen als sport na.

      http://www.belgiancycling.be/OverKBWB/Missionstatement/tabid/63/Default.aspx

      De stad Antwerpen is officieel kandidaat om in 2006 het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg te organiseren. Het Antwerpse stadsbestuur wil met dit iniatief inspelen op de groeiende publieke belangstelling voor wielerevenementen in Antwerpen. De Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) maakt volgende week alle kandidaten bekend.

      http://www.hln.be/hln/scarlet/cache/art_10055.html,

      Idealiter zou er in elke Vlaamse provincie minstens één goed uitgeruste Vlaamse Wielerschool moeten zijn. Hieronder verstaan wij een centrum voor de jongeren die kennis willen maken met het wielrennen of de wielersport willen beoefenen, waar zij verzekerd zijn van deskundige en geschoolde begeleiders. Deze Vlaamse Wielerschool zou tevens de spil moeten zijn van een provinciaal netwerk waarin de wielerclubs, de centra voor deeltijds onderwijs met de module "wielrennen", de provinciale afdeling van de KBWB, het Bloso, de schoolsportfederaties en eventuele andere wieleractoren participeren.

      http://users.skynet.be/vws/paginas/historiek.html

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen