KMI


KMI 1.0

(meteorologie; wetenschap; (vooral) in België)

Koninklijk Meteorologisch Instituut van België

Semagram (extra betekenisinformatie)


Het KMI…

is een onderzoekinstituut

      Algemene voorbeelden


      Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) is een federaal wetenschappelijk instituut dat zich bezighoudt met meteorologie met als verantwoordelijke minister Laruelle, Minister van KMO, Zelfstandigen en Landbouw.

      http://www.meteo.be/meteo/view/nl/478309-Introductie.html#ppt_3035635,

      1913, 31 juli. De Meteorologische Dienst van de Sterrenwacht wordt een autonome instelling onder de naam Koninklijk Meteorologisch Instituut van België en Jean Vincent wordt er de eerste directeur van. Met uitzondering van de seismologie en de gravimetrie, die onder de bevoegdheid van de Sterrenwacht bleven, omvatten de opdrachten die aan het KMI werden toevertrouwd al de disciplines die op dat ogenblik deel uitmaakten van de meteorologie en de aardfysica.

      http://www.meteo.be/meteo/view/nl/124573-Geschiedenis.html

      Het KMI langs de Ukkelse Ringlaan bestaat uit drie afdelingen. Er is het Koninklijk Metereologisch Instituut, waaraan het ganse complex eigenlijk zijn naam te danken heeft. Dit bekendste deel van de drie voorspelt het weer. De tweede tak is de Ruimte-Aëronomie; de derde de Sterrenwacht.

      De Standaard,

      Wanneer de weersomstandigheden een gevaar voor CO-vergiftiging inhouden, meldt het KMI dat en geeft het de bevolking tips om de sluipmoordenaar zo weinig mogelijk kans te geven.

      De Standaard,

      Voor de meest recente weersvoorspelling kunt u hier het actuele weersvoorspelling voor België opvragen. Het weerbericht zelf wordt geleverd door het KMI en is de weersvoorspelling voor vannacht en morgen.

      http://www.vrto.be/html/welkom.html

      De Klimatologische Dienst van het KMI in Ukkel heeft alle waarnemingen van het afgelopen jaar netjes verwerkt [...]. Met een gemiddelde temperatuur van 10,9 graad wordt 1995 zelfs het vierde warmste jaar sinds het begin van de Ukkelse waarnemingen in 1833.

      De Standaard,

      Dr. D. de Muer van het KMI in Ukkel bevestigt dat boven Ukkel weer lagere ozonwaarden worden gevonden dan vorig jaar (toen het geruststellende herstel was ingetreden) maar plaatst ze binnen de normale fluctuatie.

      NRC,

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen