KNHS


KNHS 1.0

(sport en recreatie; paardensport; (vooral) in Nederland)

Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie
Voorheen, vanaf het oprichtingsjaar 2002 tot 2003, NHS genoemd. In 2003 werd het predicaat 'Koninklijk' verkregen.

Semagram (extra betekenisinformatie)


De KNHS…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is met ruim 195.000 leden één van de grootste sportbonden van Nederland. De KNHS behartigt de belangen van de aangesloten verenigingen en haar paardensporters, zodat zij de paardensport zo goed mogelijk kunnen beoefenen. Bij de KNHS zijn acht paardensportdisciplines aangesloten: dressuur, springen, eventing, endurance, mennen, aangespannen sport, voltige en reining. De polosport en de draf- en rensport zijn niet bij de KNHS aangesloten.

      http://www.knhs.nl/overview1.asp?pCatID=225&CatID=304&ppCatID=&style=1&zoomstyle=11&men=

      De KNHS is in 2002 ontstaan uit een fusie van 16 verschillende paardensportbonden en paardensportorganisaties, die elk op hun eigen manier voor hun eigen doelgroep de paardensport vertegenwoordigden en er voor zorgden dat de paardensporters hun sport zo goed mogelijk konden beoefenen. Na een ruim vijf jaar durend proces werd de fusie, die tot één landelijke paardensportbond leidde, gerealiseerd. Door deze krachtenbundeling kunnen de belangen van de paardensporters en hun paarden beter worden gewaarborgd.

      http://www.knhs.nl/news.asp?pCatID=225&CatID=304&ppCatID=&ID=97&style=1&zoomstyle=11&men=,

      De KNHS is ontstaan uit de volgende bonden en organisaties: Nederlandse Hippische Sportbond (NHS). Nederlandse Katholieke Bond van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs (NKB). Koninklijke Nederlandse Federatie van Landelijke Rijverenigingen en Ponyclubs (KNF). Nederlandse Bond van Rij- en Jachtverenigingen (NBVR). Vereniging Nationale Federatie voor Springruiters (NFS). Nederlandse Military en Samengestelde Wedstrijdvereniging (NSWG). Nederlandse Bond van Verenigingen van het Aangespannen Paard (NBVAP). Nederlandse Vereniging voor Dressuurruiters (NVDR). Vereniging Samengestelde Wedstrijdmensport Nederland (VSWMN). N.K.B.-centrum B.V.

      http://www.knhs.nl/news.asp?pCatID=225&CatID=304&ppCatID=&ID=97&style=1&zoomstyle=11&men=,

      De KNHS voert per 1 april 2010 een nieuw wedstrijdreglement dressuur in. In dit reglement zijn enkele grote veranderingen opgenomen. De opvallendste wijziging is de acceptatie van een enkel trensje in de Grand Prix.

      http://www.horses.nl/dressuur/nieuws/14433/knhs-staat-trensbit-toe-in-grand-prix,

      De komende periode geeft de KNHS tijdens een aantal bijeenkomsten in de verschillende Mendistricten uitleg over de wijzigingen in het Wedstrijdreglement Mennen die ingaan per 1 april 2010. De informatieavonden zijn bedoeld voor alle rijders, grooms, wedstrijdorganisaties, officials en overige geïnteresseerden.

      http://www.mendistrictwest.nl/nieuws/110-knhs-geeft-uitleg-over-reglementen.html,

      De KNHS-ledenpas is jouw bewijs van lidmaatschap van de KNHS via je vereniging, ruiterbewijs, koetsierbewijs en/of ruiterpaspoort. Maar de KNHS-ledenpas is meer. Het is ook jouw Nationale Sportpas. Een pas waar je veel voordeel mee kunt krijgen bij allerlei landelijke ketens.

      http://194.150.209.176/overview1.asp?pCatID=225&CatID=520&ppCatID=&style=1&zoomstyle=11&men=

      Met deze hengst wil Jan proberen om zich volgend jaar te kwalificeren voor het WK jonge paarden in Lion d'Angers (Fr). In het seizoen gaat Jan van Beek dus altijd op concours met een vrachtwagen vol paarden. Dat is hij gewend, want tussendoor runt Jan zijn handels- en africhtingsstal Beekhoeve, en rijdt hij ongeveer 10 paarden voor eigenaren, die hij uitbrengt in de springsport klasse B t/m Z bij de KNHS.

      http://www.horses.nl/

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen