KNJV


KNJV 1.0

(jacht en visserij; biologie; (vooral) in Nederland)

Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging, belangenvereniging voor jagers in Nederland

Semagram (extra betekenisinformatie)


De KNJV…

is een belangenvereniging; is een organisatie

  • [Tijd] is opgericht in 1919 onder de naam Nederlandsche Jachtvereeniging
  • [Eigenschap of hoedanigheid algemeen] verkreeg in 1924 het predicaat "Koninklijk" en heette voortaan Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging; is later omgedoopt in Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging
  • [Activiteit of handeling] behartigt de belangen van jagers en houdt zich bezig met het wildbeheer

    Algemene voorbeelden


    De directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV) en een medejager zijn afgelopen weekend in Friesland aangehouden wegens het gebruik van een lokfluit tijdens de ganzenjacht.

    de Volkskrant,

    De KNJV is de landelijke organisatie voor jacht en wildbeheer. Zij heeft tot doel: het behartigen van de belangen van de wildbeheereenheden (WBE's) en de jagers in Nederland. De KNJV heeft ruim 22.000 leden, dat is tweederde van alle jagers.

    http://www.knjv.nl/jachtzorg.htm

    De KNJV geeft om de 14 dagen het blad "De Nederlandse Jager" uit, waarin iedere keer een katern over jachthonden te vinden is. De KNJV organiseert allerlei wedstrijden voor opgeleide honden. Naast de jachthondendiscipline vormt de jachtschietdiscipline een belangrijke in verenigingsverband georganiseerd trainings- en wedstrijdgebeuren.

    http://www.animal-event.info/koninklijke-nederlandse-jagers-vereniging.html

    Een vos schieten heeft volgens de KNJV wel degelijk zin. Want: "ledere moervos die je in de winter schiet, kan in het voorjaar niet jongen."

    Rotterdams Dagblad,

    Ook bestaat er het Tuchtrecht voor jagers, waar klachten over jagers kunnen worden ingediend. De onafhankelijke tuchtrechter kan aan de politie adviseren de jachtakte in te trekken. Leden van de KNJV kennen bovendien nog een Ereraad die de klachten van leden onderling behandelt en waar de meeste leden een groot ontzag voor hebben.

    http://www.knjv.nl/10vragen.htm

    G. Alferink, bestuurssecretaris van de jagersvereniging KNJV, wijst erop dat het aanschieten van ganzen nooit voorkomen kan worden.

    NRC,

    'Een plaag is een groot woord, maar lokaal geeft de vos veel ellende', zegt wildbioloog drs. Siebren Siebenga van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV).

    de Volkskrant,

    Voor alle duidelijkheid: de KNJV stelt dat roofvogelvervolging door jagers uit den boze is. Als een lid daadwerkelijk schuldig is verklaard aan deze verderfelijke activiteiten, dan zal tegen hem onverwijld de procedeure van royement in werking worden gesteld. De KNJV vindt dat dit probleem alleen dan kan worden opgelost als alle belanghebbenden er de schouders onder zetten. De KNJV blijft in het belang van de roofvogels bereid tot samenwerken.

    Meppeler Courant,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen