KNLTB


KNLTB 1.0

(sport en recreatie; tennis; (vooral) in Nederland)

Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond, de Nederlandse tennisbond

Semagram (extra betekenisinformatie)


De KNLTB…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      Tegenwoordig heeft de KNLTB rond de 700.000 leden en vormt daarmee in grootte de tweede sportbond in Nederland. De KNLTB is de organisatie die staat voor het vergroten van de betekenis van tennis in de Nederlandse samenleving door verantwoordelijkheid te nemen voor de kwaliteit, ontwikkeling, promotie en organisatie van tennis als life-time sport voor iedereen op elk spelniveau.

      http://www.knltb.nl/cms/showpage.aspx?id=240

      Lotto Sport Italia heeft hun contract met de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB) voor twee jaar verlengd. Vanaf januari 2010 zien we KNLTB-leden in onder andere dit outfit van Lotto's Attack Line verschijnen [...]. Jeugdspelers, trainers, coaches en ballenkinderen gaan gekleed in Lottokleding de baan op.

      http://www.textilia.nl/nieuws/sport/nid3469-knltb-en-lotto-gaan-samen-door.html,

      Over het Zilveren-Kruisteam, waarvan Wessels deel uitmaakte, was hij gisteren duidelijk. "Dat bestaat niet meer. Officieel wordt het 1 maart opgeheven, de sponsor is een nieuwe weg ingeslagen en heeft de samenwerking met de KNLTB stopgezet."

      De Telegraaf,

      In de periode 1 juli 2000 tot 31 december 2001 zal er door de ITF bij internationale toernooien worden geëxperimenteerd met drie alternatieve scoringsmethoden. Bij competitie en toernooien die de KNLTB organiseert, wordt hiermee niet geëxperimenteerd.

      http://www.tennisdeleyhorst.nl/home1.htm

      Speelsterkte is de relatieve norm voor de tennisvaardigheid van een bij de KNLTB aangesloten tennisser in verhouding tot de tennisvaardigheid van de overige bij de KNLTB aangesloten tennissers van hetzelfde geslacht.

      http://www.tennisdeleyhorst.nl/home1.htm

      In de nationale tenniscompetitie valt dit jaar voor het eerst geld te verdienen. De landstitel levert het beste Nederlandse clubteam 15.000 gulden op. De tennisbond (KNLTB) wil de eredivisie op die manier meer aanzien geven.

      NRC,

      De verfrissende Sluiter in topvorm zette het team op het goede spoor. De onverstoorbare Schalken, althans uiterlijk, maakte het karwei via een magistrale triomf op Carlos Moya en een gedegen dubbel met de uitblinkende Haarhuis perfect af. Jarenlang hebben de KNLTB en tennissend Nederland op een dergelijk eclatant succes zitten wachten.

      De Telegraaf,

      Tot verbazing van de organisatie heeft de Duitse tennisbond slechts vierhonderd van de 1100 reglementair beschikbare kaarten afgenomen. 'Wij hadden dat ook niet verwacht', zei Ruurd de Boer, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond (KNLTB).

      Meppeler Courant,

      Voor wedstrijden in officieel KNLTB-verband geldt dat hiervoor alleen ballen mogen worden gebruikt die door de ITF of de KNLTB zijn goedgekeurd.

      http://www.tennisdeleyhorst.nl/home1.htm

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen