KNRB


KNRB 1.0

(sport en recreatie; watersport; (vooral) in Nederland)

Koninklijke Nederlandsche Roeibond
Vaak ook verklaard als: Koninklijke Nederlandse Roeibond in plaats van Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Semagram (extra betekenisinformatie)


De KNRB…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      Ingrid Munneke-Dusseldorp is tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond (KNRB) aangesteld als nieuwe commissaris Toproeien.

      (onbekend) ,

      René Mijnders is bij de roeibond KNRB aangesteld als technisch directeur. De 54-jarige Mijnders gaat de coachstaf aansturen en krijgt het topsportbeleid van de bond in zijn portefeuille. De KNRB wil bij de Olympische Spelen in 2012 tot de topvijf van de roeiwereld behoren.

      http://nos.nl/artikel/113504-mijnders-technisch-directeur-knrb.html,

      De KNRB heeft op een aantal momenten gedurende het wedstrijdseizoen een aantal open selectiemomenten. Houd hiervoor de nieuwsberichten op de website in de gaten.

      http://www.knrb.nl/content.php/nl/624

      Bij het opstellen van de kalender voor nationale wedstrijden, volgt de KNRB de prioriteiten zoals enkele jaren geleden afgesproken met de wedstrijdorganisatoren. Dat betekent dat eerst de beste datum voor de Koninklijke–Holland Beker wordt gezocht. Aangezien de internationale kalender voor 2010 weer volgens het vaste patroon verloopt, wordt de Koninklijke–Holland Beker gepland in het laatste weekend van juni.

      http://www.knrb.nl/content.php/nl/700

      Om meer kinderen aan het bewegen en in het bijzonder aan het roeien te krijgen, is de KNRB met steun van de Johan Cruyff Foundation gestart met schoolroeien voor speciaal onderwijs. Er zijn indoor- en outdoorprogramma's waarbij kinderen en jongeren van tien tot en met twintig jaar onder professionele begeleiding roeiles krijgen op indoorrowers of in de boot bij een vereniging.

      http://www.cruyff-foundation.org/smartsite.net?id=864

      De Koninklijke Nederlandse Roei Bond (KNRB) stelt een eigen onderzoek in naar de oorzaken van het ongeluk met een roeiboot op 12 maart op het Wolderwijd. Bij het ongeluk kwamen vier mensen om het leven. Hoofddoel van de speciale commissie is zo objectief mogelijk de ware toedracht te achterhalen.

      Meppeler Courant,

      Daarnaast zal de commissie, die onder leiding staat van Pieter Kwantes, de vice-voorzitter van de KNRB, zich buigen over een pakket met algemene veiligheidseisen voor roeiverenigingen.

      Meppeler Courant,

      Woordfamilie


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen