KNSA


KNSA 1.0

afbeelding

( Publiek domein )

(sport en recreatie; (vooral) in Nederland)

Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie, vroeger de Koninklijke Nederlandsche Schutters Associatie geheten

Semagram (extra betekenisinformatie)


De KNSA…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      Het bestuur van de KNSA heeft met afschuw en verbijstering kennis genomen van het gruwelijke en tegelijkertijd treurige incident in Alphen aan den Rijn op 9 april jongstleden. Gebleken is inmiddels dat de dader lid was van een schietvereniging in Nederland.

      http://www.knsa.nl/actueel_detail.asp?NieuwsID=304,

      Tristan van der Vlis had misschien wel geen wapenvergunning mogen hebben. Dat stelt Sander Duisterhof, de directeur van de Nederlandse Schutters Associatie (KNSA), twee dagen na het bloedbad in Alphen aan den Rijn.

      http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2011/04_april/11/binnenland/wapenvergunning-schutter-dubieus.xml,

      Sportschieten is een sport die geschikt is voor iedereen en voor iedere leeftijd. Het is een sport voor perfectionisten die niets willen missen. Een (Olympische) sport waar alles in zit en die kan worden beoefend van recreatief tot aan topsportniveau. Een sport die in Nederland momenteel door circa 42.000 bij de KNSA geregistreerde schutters wordt beoefend in de leeftijdscategorie van circa 9 tot 90 jaar.

      http://www.knsa.nl/schietsport.asp

      De huidige Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie ontstond in de jaren zestig als een voortzetting van de op 15 juni 1890 opgerichte "Vereeniging van Nederlandsche Scherpschutters" (later gewijzigd in: "Koninklijke Vereniging van Nederlandse Scherpschutters") waarvan de statuten in 1968 onder de naam KNSA zijn voortgezet.

      http://www.knsa.nl/organisatie.asp

      17 schietsportdisciplines worden beoefend op de Olympische Spelen. Het kleiduivenschieten is wellicht het meest bekende voorbeeld, maar er zijn ook Olympische in een grote verscheidenheid aan geweer- en pistooldisciplines. Topsport is de KNSA dus niet vreemd.

      http://www.schietsport.cjb.net/

      De KNSA kent binnen haar organisatie verschillende wapengroepen, zoals Luchtgeweer, Klein Kaliber Geweer, Groot Kaliber Geweer, Pistool, Kleiduiven en Historische Wapens.

      http://www.knsa.nl/schietsport.asp

      De Koninklijke Nederlandse Schutters Associatie is de instantie die in Nederland het klimaat schept en onderhoudt, waarin de schietsport kan gedijen. Daarbij staan voor de KNSA de belangen van zowel de recreatieve als wedstrijdschutter voorop.

      http://www.schietsport.cjb.net/

      Op grond van de grote verdiensten van Hoogeveen voor de KNSA en de schietsport in zijn algemeen, zowel in Nederland als ook daar buiten en in het bijzonder in Europa, heeft het Hare Majesteit de Koningin behaagt de heer mr P. Hoogeveen te begiftigen met de Koninklijke Onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

      http://www.knsa.nl/actueel/AfscheidPH.shtml,

      Woordfamilie


      Als rechterlid in samenstellingen en samenkoppelingen