KNZB


KNZB 1.0

(sport en recreatie; watersport; (vooral) in Nederland)

Koninklijke Nederlandse Zwembond

Semagram (extra betekenisinformatie)


De KNZB…

is een sportbond; is een organisatie

      Algemene voorbeelden


      Zwemster Inge Dekker komt voorlopig niet in actie, omdat bij haar baarmoederhalskanker is geconstateerd. De komende tijd wordt de ziekte behandeld, laat de zwembond KNZB woensdag weten. Het is op dit moment nog onzeker of ze kan terugkeren op topniveau, aldus een verklaring.

      http://www.ad.nl/ad/nl/1021/Meer-sport/article/detail/4246731/2016/02/17/Inge-Dekker-lijdt-aan-baarmoederhalskanker.dhtml,

      Dat de KNZB de organisatie van competities en kampioenschappen voor haar rekening neemt, is bij iedereen bekend. Minder bekend is dat er bij de Zwembond een team van deskundige medewerkers beschikbaar is om uw vereniging en kring te adviseren en te ondersteunen. Wij geven onze leden graag een steuntje in de rug.

      http://www.knzb.nl/knzb/beleidsplan_waterkracht_2012/1_knzb_servicegericht,

      Op 27 november organiseert Eiffel Swimmers PSV in samenwerking met de KNZB een 10km wedstrijd in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Deze 10km wordt georganiseerd voor sporters met een reële mogelijk om te kwalificeren voor de WK 2010 in Roberval en de EK 2010 in Budapest. Daarnaast wordt zwemmers die ambitie hebben aan de EJK te Hoorn een mogelijkheid geboden om te starten.

      http://www.knzb.nl/actueel/nieuws/bericht/1000003318/10km_kwalificatie_in_eindhoven,

      Dat het NK in Alphen werd gehouden, had alles te maken met het 75-jarig jubileum van de Alphense zwemclub AZC. Ter gelegenheid hiervan haalde Alphen een aantal belangrijke evenementen binnen, waaronder het NK, dat door de Nederlandse zwembond (KNZB) wordt georganiseerd.

      http://www.tref.nl/alphenzh/azc/,

      In het kader van het 75-jarig bestaan van AZC-Sprey Hout organiseert de schoonspringafdeling, in samenwerking met de KNZB, de Nederlandse kampioenschappen schoonspringen op de 1- en 3-meter plank.

      http://www.tref.nl/alphenzh/azc/,

      Met het laagste brevet kan al vanaf 6 jaar gestart worden, de enige vereiste om mee te mogen doen is dat de kandidaat in het bezit is van een zwemdiploma (KNZB).

      http://www.geocities.com/Colosseum/9887/,

      De langebaanzwemster van Donk dook met haar tijd van 3 uur, 29 minuten en 48 seconden royaal onder de limiet die door de KNZB op 3 uur 44 was gesteld.

      Meppeler Courant,

      Ivo Trumbic [...] leek het uiteindelijke resultaat - achtste dankzij twee overwinningen en vijf nederlagen - niet meteen onder ogen te willen zien. Hans Aalberts, zelf international in de jaren 60 en voorzitter van de waterpolocommissie van de KNZB, wilde dat wel.

      Meppeler Courant,

      Schriftelijke sponsoringovereenkomsten dienen tevens aan de volgende voorwaarden te voldoen [...]. f. zij dienen een arbitrageclausule te bevatten met betrekking tot zich eventueel voordoende geschillen waarbij: - hetzij de arbitrale rechtspraak van de KNZB van toepassing wordt verklaard; - hetzij het reglement van de Arbitrage Commissie Sportsponsoring van de Nederlandse Sportfederatie en de vereniging Sportsponsoring Nederland van toepassing wordt verklaard; - in elk van beide gevallen met uitsluiting van iedere andere vorm van rechtspraak of arbitrage.

      http://www.noww.nl/info/knzb-reglement-o.html

      Het contract van Johnston heeft een looptijd die korter is, tot het einde van dit jaar. Na afloop van de Europese titelstrijd, dat is voor de kunstzwemsters al maandag, zal ze met de KNZB overleggen over een eventuele verlenging.

      Meppeler Courant,

      Artikel 4. Sponsoringovereenkomsten mogen niet in strijd zijn met de statuten en reglementen van het IOC, de FINA en de KNZB.

      http://www.noww.nl/info/knzb-reglement-o.html

      Woordfamilie


      Als deel van een afleiding


      Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen