L-vormig


L-vormig 1.0

afbeelding

Bron: Ravi Karandeekar
( CC BY-NC-SA 2.0 )

met de vorm van de hoofdletter L; de vorm van de hoofdletter L hebbend

Algemene voorbeelden


De L-vormige structuur van het terrein tussen de Ketelvest, het Recolettenplein en de Schouwburgstraat dicteerde een plan in twee loodrecht op elkaar geplaatste assen.

http://www.vlaamseopera.be/ned/building.asp?subchapter=1

Combinatiemogelijkheden


met substantief


  • een L-vormige bank
  • een L-vormige kamer
  • een L-vormige keuken

Een kamer, L-vormig, met flatmeubilair (een bruin ribfluwelen stoelenstel waarvan twee stuks een bank vormen dwars op de L, een lage langwerpige lichthouten tafel, een bijzettafeltje of wat, naast de enkele stoel een lamp die uit twee bruine bollen aan een paal bestaat).

Het binnenste ei, Hannes Meinkema,

Aan bakboordzij de van de kajuit stond een L-vormige bank, het lange gedeelte tegen de scheepshuid, het korte deel tegen de dwarswand van het toilet.

Het Primus Inter Pares Project, Kasper van Zuilekom,

Hebt u belangstelling voor een oud huis, of een nieuw [...]? Met een bad of een douche, een open keuken, centrale verwarming? Met een L-vormige kamer of een doorzonkamer, met houten of betonnen vloeren? In welke omgeving wilt u wonen?

http://www.notarislelystad.nl/

De loopafstanden in de werkruimten moeten tot een minimum herleid worden [...]. U- en L-vormige keukens zijn in dit opzicht erg handig, een eenzijdige keuken of een keukenblok daarentegen zijn ten sterkste af te raden (wegens te lange loopafstanden).

http://www.vhm.be/Levenslang/1_5.htm,

Woordfamilie


Als deel van een afleiding