MIVD'er


MIVD'er 1.0

(recht en misdaad; (vooral) in Nederland)

iemand die in dienst is van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD)

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een MIVD'er…

is een persoon

  • [Organisatie en organisatiewijze] is in dienst van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD)

    Algemene voorbeelden


    'MIVD'er verlinkt door Peters'. Kamerlid Mariko Peters van GroenLinks zou een voormalige geheim agent van de MIVD hebben verraden. Haar loslippigheid heeft zijn dekmantel en zakenimperium kapotgemaakt. Dat stelt hij in een proces tegen de Nederlandse staat.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/10729352/___MIVD_er_verlinkt_door_Peters___.html?p=1,1,

    Peters zegt niet op de hoogte te zijn van de zakelijke contacten van de voormalig MIVD'er. "Ik ken zijn zakelijke positie of contacten niet, laat staan die met de Talibaan. Ook weet ik niets over zijn vermeende contacten met de MIVD."

    http://www.nrc.nl/nieuws/2011/10/15/groenlinks-kamerlid-peters-ontkent-verraad-van-mivd-agent/,

    Commissie onderzoekt schorsing twee MIVD'ers. De Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Ctivd) onderzoekt de manier waarop de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) zich heeft opgesteld tegenover twee inmiddels geschorste medewerkers van deze dienst. De commissie zal bekijken of dat handelen rechtmatig was.

    http://www.deondernemer.nl/binnenland/308354/Schorsing-MIVDers-onderzocht.html,

    Drie jaar later, kort na het instellen van de commissie-Van den Berg, meldde zich bij de marechaussee een MIVD'er die zei dat er tijdens de verhoren met een elektrodestok was gewerkt. Ook hebben de MIVD'ers de arrestanten tijdens het verhoor van een hoofdkap voorzien.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/842933/2007/05/16/Stroomstok-bij-verhoor-in-Irak.dhtml,

    "De verontschuldigingen gaan over de veiligheidssituatie waarin J.W. terecht is gekomen. De veiligheidsrisico's zijn niet onderzocht en dat is natuurlijk onbegrijpelijk als je bedenkt dat een Nederlandse MIVD-er in Jordanië in problemen is gekomen. Van Middelkoop noemt dat onzorgvuldig en dat is ook zo. Maar na die excuses heeft Nederland niets meer voor mijn cliënt gedaan."

    http://nos.nl/artikel/278933-oud-mivder-zoekt-genoegdoening.html,

    MIVD'er krijgt taakstraf wegens schenden ambtsgeheim. De rechtbank in Den Haag heeft donderdag een medewerker van de Militaire Inlichtingen- en VeiligheidsDienst MIVD veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur, omdat hij het ambtsgeheim heeft geschonden.

    http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/mivd_er_krijgt_taakstraf_wegens_schenden_ambtsgeheim_1_229513,

    Kunt u zich het verhaal nog herinneren over de MIVD'er die verraden werd door de Nederlandse staat en daarna aan zijn lot werd overgelaten? De man heeft een proces aangespannen tegen de staat - en terecht, natuurlijk.

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/10/mariko-peters-verlinkte-mivder,

    Woordfamilie


    Als deel van een afleiding