NCRV


NCRV 1.0

afbeelding

( Publiek domein )

(media, communicatie en telecommunicatie; (vooral) in Nederland)

Nederlandse Christelijke Radio-Vereniging; Nederlandse publieke omroepvereniging met een protestants-christelijke signatuur

Semagram (extra betekenisinformatie)


De NCRV…

is een omroepvereniging; is een organisatie

  • [Tijd] is opgericht in 1924
  • [Overtuiging of levensbeschouwing] heeft een protestants-christelijke signatuur

    Hoofdsemagram: omroep


    Algemene voorbeelden


    De Nederlandse Christelijke Radio-Vereniging (NCRV) is in 1924 opgericht en daarmee een van de oudste publieke omroepen van Nederland. De NCRV zet zich in voor een samenleving waarin mensen betrokken zijn bij elkaar. Dat is verankerd in onze protestants-christelijke traditie, van waaruit we ons richten op verdraagzaamheid en de zorg voor elkaar.

    http://www.ncrv.nl/overdencrv/organisatie

    Van de 21 zogeheten zendgemachtigden (omroepen die een uitzendlicentie hebben) blijven er straks acht over. De NCRV en de KRO fuseren, net als de AVRO en de TROS, en de VARA en BNN. De EO, VPRO en MAX blijven zelfstandig, wat ook geldt voor de 'taakomroepen' NOS en NTR.

    http://www.elsevier.nl/Algemeen/blogs/2011/11/Fusies-omroepen-zijn-lood-om-oud-ijzer-ELSEVIER321362W/,

    Momenteel telt de publieke omroep zeven omroepverenigingen: de NCRV (protestants-christelijk), KRO (katholiek), VARA (sociaal-democratisch), AVRO (algemeen), TROS (algemeen), VPRO (sociaal-kritisch) en de EO (reformatorisch).

    http://www.minocw.nl/cultuur/mediabeleid.html,

    Het populaire programma Taxi van de NCRV heeft de taxichauffeur enigszins in een ander daglicht gezet, vooral door de persoonlijkheid van Maarten Spanjer.

    Meppeler Courant,

    Om te beginnen zal iedereen die de televisie aanzet voor een natuurfilm het wel eens zijn opgevallen dat hij (of zij) bijna automatisch terecht komt bij de EO of de NCRV. Vooral op donderdag, als de NCRV uitzendt op Nederland 1 en de EO op Nederland 2, valt er veel te genieten van de natuur.

    NRC,

    Gelukkig zijn de VRT-vertalers niet onderworpen aan censuur. Dat was bijvoorbeeld wel het geval in Nederland, waar de AVRO en de TROS geen geslachtsdelen in de ondertitels wilden zien en waar voor de NCRV en de EO vloeken taboe waren.

    http://users.pandora.be/luc.ockers1/ondertiteling.html,

    De Baptistengemeente Meppel houdt zondag aanvang 19.00 uur in de remonstrantse kerk aan de Heerengracht een evangelisatiedienst gecombineerd met een optreden van de bekende gospelzangeres Esther Tims. Zij behoort al jaren tot de top van de Nederlandse gospelmusici. Haar bekendheid heeft ze ondermeer te danken aan radio- en tv-optredens bij EO, NCRV, AVRO, TROS en KRO.

    Meppeler Courant,

    Fusies tussen AVRO en TROS; KRO, NCRV en EO; en VARA, VPRO en NPS ter wille van resp. Nederland 1, 2 en 3 liggen cultureel en programmatisch voor de hand.

    NRC,

    Uit een reportage van NCRV's Hier en Nu bleek gisteren hoe eenvoudig het is in het voormalige Oostblok illegale cd's te laten persen.

    NRC,

    En om 19.00 uur begon op Nederland I bij de NCRV het programma Zo vader zo dochter, terwijl de Avro op Nederland 2 om 20.10 keihard terugsloeg met Wie van de drie?

    De passievrucht, Karel Glastra van Loon,

    Naar aanleiding van het door de NCRV georganiseerde Kerkepad in 1991, houdt de VVV om de twee jaar een Kerketocht in Meppel.

    Meppeler Courant,

    Mensen die willen weten welke religie past bij hun levenswijze, kunnen het antwoord vinden met een speciale test op een internetpagina van de NCRV.

    Nederlands Dagblad,

    Welzeker houdt het een keer op en het is juist die eindigheid van het leven waarover Gerard Reve en Elco Brinkman vanavond bij NCRV's Levenslied met elkaar van gedachten wisselen.

    http://www.bookman.nl/reve/,

    Door de sport was de NOS van de publieke zendgemachtigden vorig jaar de best bekeken omroep met een gemiddelde kijkdichtheid 's avonds van 7,1 procent (1 procent is 138.000 kijkers). Bij de andere omroepen waren de gemiddelde kijkdichtheden: Veronica 6,6 procent, TROS 6,5 procent, VARA 6 procent, AVRO 4,9 procent, KRO 4,8 procent, NCRV 4,5 procent, EO 2,5 procent, RVU 2,1 procent, IKON 2 procent en VPRO 1,9 procent.

    NRC,

    De NCRV zond gisteravond in het actualiteitenprogramma 'Hier en Nu' een reportage uit over het niveau van de chauffeursopleiding te Veldhoven.

    NRC,

    Er bestaat nu een soort angstvallige bezorgdheid om toch vooral de A-omroepen hun macht te laten behouden, maar niemand weet eigenlijk precies waarom. Vroeger bestreden bijvoorbeeld de NCRV en de EO elkaar te vuur en te zwaard, maar daar merkt men nu veel minder van.

    http://www.seniorenomroep.nl/,

    De leden van de NCRV zien niets in het voorstel van oud-voorzitter Van Dam van de VARA, de omroepverenigingen op te laten gaan in één landelijke omroep.

    Meppeler Courant,

    Dat klootjesvolk van tv-kijkers slikte ook maar alles. Als het nou eens en masse weigerde kijk- en luistergeld te betalen, dan zouden de NCRV en de KRO wel anders piepen.

    De natte gemeente van Koos Tak, Rijk de Gooijer & Eelke de Jong,

    Potverdomme, dat was nog eens wat! Zijn eerste tv-optreden! Weliswaar had hij achter de schermen op het onderdeel algemene ontwikkeling eens meegedaan aan het Stedenspel van de NCRV in de voorronde tussen Abcoude en Steenwijk, maar daarbij was hij niet in beeld geweest.

    De natte gemeente van Koos Tak, Rijk de Gooijer & Eelke de Jong,

    Woordfamilie


    Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen