NCTV


NCTV 1.0

(recht en misdaad; (vooral) in Nederland; neologisme)

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, overheidsinstantie die de samenwerking tussen de bij terrorismebestrijding betrokken organisaties coördineert en verder o.a. een belangrijke rol speelt bij de beleidsvorming met betrekking tot terrorismebestrijding en het analyseren van daarop betrekking hebbende inlichtingeninformatie; ook: het hoofd van deze organisatie
Voorheen NCTb genoemd.
Zie ook : NCTb

Semagram (extra betekenisinformatie)


De NCTV…

is een overheidsinstantie; is een instantie

      Algemene voorbeelden


      De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) beschermt Nederland tegen bedreigingen die de maatschappij kunnen ontwrichten. Samen met zijn partners binnen overheid, wetenschap en bedrijfsleven zorgt de NCTV ervoor dat de Nederlandse vitale infrastructuur veilig is én blijft. [...]. De NCTV en zijn medewerkers vallen onder de verantwoordelijkheid van de minister van Justitie en Veiligheid. De organisatie van de NCTV is organisatorisch en beheersmatig op vergelijkbare wijze als een directoraat-generaal ondergebracht bij het ministerie van Justitie en Veiligheid.

      https://www.nctv.nl/organisatie

      Etymologie


      Aard herkomst inheems woord
      Vroegste datering 2012

      NCTV 2.0

      (recht en misdaad; (vooral) in Nederland; neologisme)

      Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid, door de overheid aangestelde functionaris die de samenwerking tussen de bij terrorismebestrijding betrokken organisaties coördineert en verder o.a. een belangrijke rol speelt bij de beleidsvorming met betrekking tot terrorismebestrijding en het analyseren van daarop betrekking hebbende inlichtingeninformatie

      Semagram (extra betekenisinformatie)


      De NCTV…

      is een persoon

      • [Activiteit of handeling] coördineert de terrorismebestrijding

        Hoofdsemagram: coördinator


        Algemene voorbeelden


        Dick Schoof is de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Dat is hij sinds 1 maart 2013 [...]. Als NCTV is hij op rijksniveau eindverantwoordelijk voor de 'drie C's': Crisisbeheersing, Contraterrorisme en Cyber security. Met als doel het voorkomen en beperken van maatschappelijke ontwrichting.

        https://www.nctv.nl/organisatie/wie/dick-schoof.aspx

        De aanslagen in Brussel zijn geen aanleiding om het dreigingsniveau in Nederland aan te passen. Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof zegt dat het niveau voorlopig onveranderd blijft. Wel zegt de NCTV dat de situatie van minuut tot minuut in de gaten wordt gehouden. Ook zijn er extra patrouilles op de weg.

        http://nos.nl/artikel/2094398-nctv-geen-reden-om-dreigingsniveau-te-verhogen.html,

        Pieter-Jaap Aalbersberg is sinds 1 februari 2019 de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

        https://www.nctv.nl/organisatie/pieter-jaap-aalbersberg

        Dick Schoof komt later op de dag met een reactie op de gebeurtenissen in Brussel. Vorige week zei de NCTV dat er aanwijzingen waren dat IS na Parijs ook in andere Europese steden aanslagen wilde plegen. Hij zei er niet bij wat die aanwijzingen inhielden.

        http://nos.nl/artikel/2094398-nctv-geen-reden-om-dreigingsniveau-te-verhogen.html,

        Etymologie


        Aard herkomst inheems woord
        Vroegste datering 2004