NIFP


NIFP 1.0

(psychologie en psychiatrie; recht en misdaad; (vooral) in Nederland; neologisme)

Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie

Semagram (extra betekenisinformatie)


Het NIFP…

is een instituut; is een organisatie

  • [Plaats] heeft zijn hoofdkantoor in Utrecht
  • [Tijd] is opgericht in 2006, als een fusie van de Forensisch Psychiatrische Dienst (FPD) en het Pieter Baan Centrum (PBC)
  • [Activiteit of handeling] verricht vooral onderzoek naar en brengt advies uit over de psychische gesteldheid van (mogelijke) daders en gedetineerden
  • [Organisatie en organisatiewijze] ressorteert onder het ministerie van Veiligheid en Justitie en meer bepaald onder de afdeling Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) daarvan

Algemene voorbeelden


Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) is het expertisecentrum voor forensische psychiatrie en psychologie. De organisatie is een samenvoeging van de Forensisch Psychiatrische Dienst (FPD) en het Pieter Baan Centrum (PBC). Het is een landelijke dienst van het ministerie van Veiligheid en Justitie (minVenJ) en valt onder de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

https://www.nifpnet.nl/NIFP/OverhetNIFP.aspx

Het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) heeft een methode ontwikkeld om onderzoek te doen naar de motieven van daders die anderen doden en daarna zichzelf.

de Volkskrant,

Het NIFP levert onafhankelijke psychiatrische en psychologische expertise (diagnostiek, zorg en advies) aan justitiële en maatschappelijke ketenpartners.

https://www.nifpnet.nl/NIFP/OverhetNIFP.aspx

Woordfamilie


Als linkerlid in samenstellingen en samenkoppelingen


Etymologie


Aard herkomst inheems woord
Vroegste datering 2006